Kies je favoriete voertuig

Maak kennis met de vloot

Ontdek alle voertuigen waarmee je op stap kan en kies jouw stijl 🕺🏻

Poppy seat ibiza

SEAT Ibiza

Poppy opel corsa

OPEL Corsa

Poppy-seat-mii

SEAT Mii

Poppy-skoda-ecitigo

SKODA e-CITIGO

Poppy-moped

Scooters

Poppy-kickscooter

Steps

Zeg "hi 👋" tegen onze SEAT Ibiza 👋🏼

Alles wat je wil weten:

🌎 De SEAT Ibiza is een intercity Poppy. Dit wil zeggen dat je deze kan vertrekken in Antwerpen, en weer kan uitchecken in Brussel (of omgekeerd). Reisplannen? De SEAT Ibiza is ook welkom op al onze luchthavenparkings. 🛫

💚 Er zijn 2 tanks: één voor CNG, één voor benzine. Je schakelt automatisch over naar benzine wanneer de CNG op is.

⛽️ Heb je minder dan 70 km autonomie over? Ga zelf tanken bij TOTAL als je dat wil. Pssst... dan krijg je gratis credits omdat je ons hielp. Alles wat je hierover moet weten vind je in de video hieronder👇🏼

🕹Je rijdt met de handgeschakelde versnellingsbak.

🗺 Met een totale autonomie van 350 km kom je waar je maar wil.

🚗 Je vindt 275 SEAT Ibiza's in de Poppy vloot ❤️

Zeg "hi 👋" tegen onze OPEL Corsa

Alles wat je wil weten:

🚗 De OPEL Corsa is een intercity Poppy. Dit wil zeggen dat je kan vertrekken in Antwerpen, en weer kan uitchecken in Brussel (of omgekeerd). Reisplannen? De OPEL Corsa is ook welkom op al onze luchthavenparkings. 🛫

☘️ Rijdt op benzine, maar wel met een ecoscore van 75 en is top voor verplaatsingen in de stad.

🤙🏼 Rijdt zo makkelijk door de automatische versnellingsbak. Weet je niet hoe je daaraan begint? Check de video hieronder👇🏼

🗺 Heeft een totale autonomie van 550 km omdat het een benzinewagen is. Perfect om een hele dag mee op avontuur te gaan.

⛽️ Heb je minder dan 70 km autonomie over? Ga zelf tanken bij TOTAL als je dat wil. Pssst... dan krijg je gratis credits omdat je ons hielp. Alles wat je hierover moet weten vind je in de video hieronder👇🏼

🚗 Je vindt 275 OPEL Corsa's in de Poppy vloot ❤️

Zeg "hi 👋" tegen onze SEAT Mii

Alles wat je wil weten:

🚀 De SEAT Mii mag dan wel klein zijn, maar heeft veeeeeel te bieden.

💚 Het is één van de 100% elektrische wagens uit onze vloot.

⚡️ Heb je nooit met een elektrische wagen gereden? No worries, het is heel simpel 🤙🏼Je zal genieten van de automatische vernsellingsbak en het geluidloos rijden... Even though you don't hear any noise, she is awake.

🔑 Whaaaat.. geen start-stop knop? 👀 Kijk eens in het handschoenvakje, daar steekt de sleutel 🔑.

⚠️ Sluit je trip correct af, door de sleutel met het ijzeren staafje correct in de sleutelhouder (naast het blauwe lichtje) in te pluggen. Lees alle info hieronder 👇🏼

🗺 Onze SEAT Mii is één van onze Antwerpse wagens. Makkelijk om in de stad te rijden en te parkeren. De autonomie bedraagt meer dan 265 km.

🚗 We hebben 50 SEAT Mii wagens in de Poppy familie. Maar je wil vast ook zusje SKODA e-CITIGO eens checken.

Zeg "hi 👋" tegen onze SKODA e-CITIGO

Alles wat je wil weten:

🚀 De SKODA e-CITIGO mag dan wel klein zijn, maar ze heeft veeeeeel te bieden.

💚 Het is één van de 100% elektrische wagens uit onze vloot.

⚡️ Heb je nooit met een elektrische wagen gereden? No worries, het is heel simpel 🤙🏼Je zal genieten van de automatische versnellingsbak en het geluidloos rijden... Even though you don't hear any noise, she is awake.

🔑 Whaaaat... geen start-stop knop? 👀 Kijk eens in het handschoenvakje, daar ligt de sleutel 🔑

⚠️ Sluit je trip correct af door de sleutel met het ijzeren staafje correct in de sleutelhouder (naast het blauwe lichtje) in te pluggen. Lees alle info hieronder 👇🏼

🗺 Onze SEAT Mii is één van onze Antwerpse wagens. Makkelijk om in de stad te rijden en te parkeren. De autonomie bedraagt meer dan 265 km.

🚗 We hebben 50 SKODa e-CITIGO wagens in de Poppy familie. Maar je wil vast ook zusje SEAT Mii eens checken.

Zeg "hi 👋" tegen onze elektrische scooters

Alles wat je wil weten:
✅ 100% elektrisch

⛑ 2 helmen in de koffer
🛵 400 rode e-scooters in Antwerpen & Brussel

🧠 Check onze blog voor meer informatie
👀 Nog nooit met een scooter gereden? Stay tuned!

Zeg "hi 👋" tegen onze elektrische steps

✅ 100% elektrisch
🛴 250 rode e-steps, enkel in Antwerpen

🧠 Check onze blog voor meer informatie

🦮 GEEN dieren in een Poppy
🍔 GEEN comfort food sessies in een Poppy
🥤 GEEN afval achterlaten in een Poppy
🧣 GEEN oude kleding in de koffer achterlaten
🚬 GEEN sigaretten roken in een Poppy

Klaar om op stap te gaan?Download de app

Alles wat je moet weten

Bekijk deze video's zodat onze voertuigen geen geheimen meer voor je hebben.

Klaar om op stap te gaan?Download de app

De ultieme Poppy gids

Ontdek al wat je moet weten voor je je eerst rit start (of gewoon even een opfrissing)

1. Parkeer bovengronds

Parkeer altijd je wagen bovengronds. Als je ondergronds parkeert, dan wordt de verbinding met de wagen verbroken. 💔 Dit zorgt ervoor dat je de wagen niet meer kan openen of sluiten en dan moeten wij langskomen om de wagen te halen, wat kosten met zich meebrengt.

2. Eerste 30 seconden zijn gratis
Vanaf het moment dat je de wagen geopend hebt, zijn de eerste 30 seconden volledig gratis. 🤑 Deze 30 seconden kan je gebruiken om je spiegels en zetel goed te zetten en je rit te starten.

3. Sluit wagen na uitstappen
Controleer steeds of alle deuren en ramen gesloten zijn. Als er nog een raam of een deur (de kofferbak is ook een deur!) open staat, dan kan je de wagen niet correct afsluiten of in ‘Stopover’ zetten. ❌ Klik pas op ‘Stopover’ of ‘Rit beëindigen’ nadat je uit de wagen bent gestapt en alle ramen en deuren dicht zijn.

4. Laat het voertuig ontwaken

Ken je het gevoel dat je ’s morgens nog even in je bed blijft liggen? 😴 Dat hebben onze voertuigen ook! Je kan de voertuigen vaak niet meteen openen nadat je hem gereserveerd hebt. De applicatie moet eerst nog verbinding maken met het voertuig. Dit proces kan enkele minuten duren. Normaal is het voertuig na één minuten wakker. Vanaf het moment dat het ‘slotje‘ om het voertuig te openen in je applicatie volledig rood is (zo rood als de annulatieknop is), kan je het voertuig openen en je rit starten. 📲

5. 15 minuten voor jou gereserveerd

Wanneer je een voertuig boekt, is die 15 minuten alleen voor jou gereserveerd. ⏳ Dat wil zeggen dat andere gebruikers het voertuig niet kunnen zien op hun applicatie en dus ook niet kunnen openen. Als je het gereserveerde voertuig niet binnen de 15 minuten geopend hebt, vervalt de boeking en is het voertuig opnieuw beschikbaar voor andere gebruikers. ⌛

6. Deel nooit je account

Je mag je account nooit met iemand anders delen. 🚫 Vanaf het moment dat er iemand anders op je account rijdt, is die persoon niet verzekerd en zal hij/zij zelf moeten opdraaien voor alle kosten in het geval van schade of een ongeval. Je account wordt meteen geschorst als we dit merken!

7. Gratis parkeren bij sommige Interparkings

Je vindt Poppy plaatsen bij de ondergrondse parkings die met een blauwe P in je app zijn aangeduid. Parkeer de wagen op de parkeerplaatsen gereserveerd voor carsharing.

8. Blijf binnen België

⬆ Met een Poppy mag je heel België doorkruisen, maar naar het buitenland rijden is niet toegelaten. 🇧🇪 P.S. Breda, Eindhoven en Maastricht behoren ook tot het buitenland.

9. De SKODA e-CITIGO & SEAT Mii zijn geluidloos.

Deze twee mini's zijn volledig elektrisch. ⚡ Dat wil zeggen dat ze een batterij hebben in plaats van een motor, en dus geen geluid maken. 🔇 Bij het op opstarten hoor je wel een geluid, een soort "ping". Als je dit hoort, weet je dat je de wagen goed gestart hebt. Kijk ook naar het dashboard. Nog nooit met een elektrische wagen gereden? Kijk dan zeker even naar onze handleiding hier.

10. Parkeer gratis op openbare parkeerplaatsen

Met Poppy parkeer je gratis waar je maar op legale plaatsen binnen onze zone. Maar vergis je niet met privé parkings. Wanneer je je op een privéparking parkeert en een boete krijgt, is deze voor jou. Uiteraard mag je je ook niet parkeren op plaatsen voorbehouden voor gehandicapten, of bijvoorbeeld voor een garage. Bekijk ook steeds even de Poppy map om zeker te zijn dat je binnen de zone bent. Is de straat donkergrijs? Dan mag je er niet parkeren.

11. Een Poppy 24u lang alleen voor jou kost € 90

Je weet hoe we jouw tarief bepalen: je betaalt € 0,36 per minuut dat je rijdt, wanneer je kiest voor "stopover" (pauze) betaal je € 0,30 per minuut om deze voor jezelf te houden. Maar wist je ook dat als je de Poppy een hele dag voor jezelf wil, dit € 90 kost? Je hoeft dit niet vooraf te reserveren of te registreren. Het volstaat om zoals gewoonlijk je wagen te reserveren, en deze zelfde Poppy de hele tijd bij te houden (houd hem dus in stopover/pauze wanneer je niet rijdt, in plaats van je rit te beëindigen). Wanneer je klaar bent, check je de Poppy zoals gewoonlijk uit in de homezone.

Het goedkoopste tarief is altijd van toepassing en zelfs als je de Poppy ongeveer 20 uur gebruikt, betaal je € 90. Na 24 uur start je opnieuw met het minuuttarief in totdat je de drempel voor het dagtarief een tweede keer overschrijdt. Ook dan stopt de meter met tellen bij € 90.

Let op! 200 kilometer is in de prijs inbegrepen voor elke rit / dag. Rijd je meer dan 200 kilometer, dan betaal je 0,25 euro per extra kilometer boven de 200. 🌐

12. De SEAT Ibiza en de OPEL Corsa zijn beiden intercity wagens

Dit betekent dat je de wagen kan nemen in Antwerpen om hem nadien achter te laten in Brussel en omgekeerd. Heb je een reis gepland? Dan zijn dit de wagens die je kan nemen om op de 3 luchthavens (Zaventem, Antwerpen & Brussel Zuid Charleroi) te geraken.

Meer weten over al onze voertuigen? Check hier 👈

13. Je kan zelf je Poppy tanken of laden

Zie je dat het autonomielevel van je wagen laag is, aarzel dan niet om zelf actie te ondernemen. Wil je je Poppy zelf opladen of tanken? Easy! En... je krijgt EXTRA credits omdat je ons helpt.

Lees er hier alles over 👈