Poppy is passie rood gekleurd, maar vooral een groen bedrijf!🍀

Poppy on the green path

Poppy’s kleur is misschien passie rood, maar we zijn vooral een groen bedrijf. Bij Poppy doen we er alles aan om onze impact op het milieu te minimaliseren. Naast onze milieuvriendelijke vloot dat zorgt Poppy voor een CO2 Neutraal-label, gaan we in zee met organisaties zoals River Cleanup of nog de Belgische start-up Tapio.

Maar wat betekent dit concreet?

💚POPPY x TAPIO💚

Poppy is een start-up die voortdurend op zoek is naar verbeteringen en “groene” initiatieven. Daarom zijn we zeer verheugd om ons nieuwe partnerschap met Tapio aan te kondigen, een Belgische start-up die bedrijven en particulieren in staat stelt om hun ecologische voetafdruk te compenseren door middel van maandelijkse abonnementen. Deze samenwerking verzekert ons niet alleen van een groene vloot en een CO2-neutraal-label, maar ook van de compensatie van de CO2-uitstoot van onze medewerkers, waardoor alle Poppy-medewerkers de CO2-neutraliteit krijgen. Het Tapio-dashboard stelt ons in staat om onze impact beter te begrijpen en onze live CO2-status te volgen. We hopen een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven door deel te nemen aan deze CO2-neutrale reis.

Meer info over Tapio, vind je hier ! 👈🏼

🚗POPPY’S VLOOT🚗

Alle modellen van de nieuwe vloot staan nu op straat ! Een nieuwe, nog altijd milieuvriendelijke vloot bestaande uit 4 nieuwe modellen:

  • SKODA e-CITIGO :100% elektrisch, dus geen CO2 uitstoot
  • OPEL Corsa : dit voertuig rijdt op benzine, maar heeft een ecoscore van 75*. Het is een score tussen 0 en 100 en hoe hoger de score, hoe milieuvriendelijker. Deze score houdt rekening met criteria zoals het broeikaseffect, luchtkwaliteit en geluidsoverlast.
  • SEAT Mii electric : 100% elektrisch, dus geen CO2 uitstoot
  • SEAT Ibiza CNG : Deze auto is een CNG model met 2 tanken: een mix van benzine en CNG (gecomprimeerd aardgas).
  • Onze scooters en kickscooters zijn ook 100% elektrisch.

Meer info over onze vloot, vind je hier ! 👈🏼

🌊 POPPY x RIVER CLEANUP 🌊

Vanaf september 2020 zal Poppy samen met één van haar nieuwe partners, River Cleanup, rivieracties organiseren. Sinds de oprichting in 2017 is River Cleanup erin geslaagd om meer dan 40.000 mensen te betrekken bij haar doel om rivieren in Europa en Azië op te kuisen. Dit omdat 80% van alle afval dat in oceanen terug te vinden is eigenlijk van rivieren komt. In 2020 zal River Cleanup zich richten op het bewustmaken van lokale gemeenschappen om deel te nemen aan hun acties. Daarnaast zorgt River Cleanup ook voor het installeren van technologische middelen om de rivieren ook op een permanente manier te onderhouden. Deze combinatie van factoren zal hen in staat stellen hun impact te vergroten door nog meer en sneller afval te verzamelen.

Elke eerste zondag van de maand is het Cleanup Sunday, waar Poppy een team medewerkers verzamelt om een lokale plek bij een rivier in Antwerpen of Brussel zal opkuisen. Daarnaast zullen we ook samen andere initiatieven ondernemen, we komen er snel op terug!

Stay tuned voor enkele grote evenementen in september 2020! Meer info, vind je hier! 👈🏼

Ik heb hulp nodig!