Hoe gebruik je Poppy’s nieuwe e-scooters? 🛵

E-scooter turotial

Zoals elk Poppy-voertuig dien je eerst de scooter te reserveren met de app. Zodra je dat gedaan hebt en het voertuig wakker geworden is, open je de scooter met de app.

1. Zet je helm op ⛑

Laten we starten met iets wat beide scooters gemeen hebben: je vindt twee helmen in de kofferbak, opnieuw maat M en XL. In plaats van wit, zijn ze nu zwart.

Kies de helm die jou het beste past. Zet hem op en klik hem goed vast. Je kan de hlm terug losmaken door aan het rode uiteinde te trekken.

Je kan de kofferbak openen door op de grote, rode knop te duwen aan de achterkant van de kofferbak. Zorg ervoor dat de kofferbak goed gesloten is nadat je de helm genomen hebt. Dat doe je door hem echt goed dicht te duwen.

Helmets

2. De scooter starten 🛵

Dit is het moeilijke gedeelte. Zodra je de scooter geopend hebt met de app, kan je nog niet meteen beginnen te rijden. Eerst moet je de staander omhoog doen. Daarna dien je de groene powerknop twee seconden ingedrukt houden.

Het woordje ‘READY’ zal dan op het dashboard van de scooter verschijnen. Daarna kan je vertrekken.

Where to push to start my trip

3. Vertrekken 💨

Ga comfortabel zitten, plaats één voet op het middenstuk en steun met je andere voet op de grond zolang je stilstaat. Controleer of je spiegels goed staan en je kan vertrekken!

Wil je een passagier met je meenemen? Hij of zij kan dan zijn of haar voeten op de zilveren zijpedalen laten rusten. Indien die nog ingeklapt zijn, kan je ze uitklappen door ze zachtjes naar binnen te duwen.

Je kan vertrekken door de gashendel aan de rechter handvat van het stuur naar je toe te trekken. Zodra je vertrokken bent, plaats je jouw tweede voet op het middenstuk en je bent vertrokken! De rem aan de rechterkant van het stuur is je voorrem en de rem aan de linkerkant is je achterrem. Gebruik vooral de achterrem om niet over de kop te gaan.

How to pause a scooter

4. Links of rechts 🔛

Ga je afdraaien of van rijbaan veranderen? Gebruik dan de pinkers aan het linker handvat van het stuur. Duw de knop naar links om naar links te pinken en naar rechts om naar rechts te pinken. Je zet de pinker af door de knop in te duwen.

Onder de pinker vind je ook de claxon. Gebruik die enkel in noodgevallen.

Scooter tutorial

5. Afsluiten 📲

Na je rit moet je de scooter goed parkeren (lees onze Veelgestelde Vragen!) en terug op de staander zetten. Er zijn twee staanders op deze scooter. Eentje zoals op onze vorige scooters, en eentje zoals bij een fiets. Je kan zelf kiezen welke staander je op zet.

De grote staander opzetten kan, vooral de eerste keer, een lastig klusje lijken. Neem daarvoor de scooter vast bij het stuur en aan een bar achter het zadel. Duw nu de staander naar beneden met je voet.

Zet nu je volledige lichaamsgewicht op de staander, terwijl je de scooter met beide armen omhoog trekt en een beetje naar de zijkant duwt. Zodra de scooter op zijn staander staat, open je de kofferbak en leg je jouw helm terug. Sluit de kofferbak en beëindig je sessie in de app. Je bent nu klaar!

6. Tips 💡

  • De scooter weegt wel wat. Houd dus goed je evenwicht, zowel op als naast de scooter. Zorg ervoor dat je niet te veel over de scooter gaat hangen wanneer je ervan afstapt. Het gewicht van de scooter kan ervoor zorgen dat je valt.
  • Lees zeker onze Veelgestelde Vragen voor je met een scooter rijdt indien je er geen ervaring mee hebt. 🤓

Ik heb hulp nodig!