Het verhaal achter Poppy

Het verhaal

Sinds 2018 speelt Poppy een belangrijke rol in het landschap van de lokale, gedeelde mobiliteit.

 • Voor de oprichting van Poppy

  Aan de lancering van Poppy ging heel wat denkwerk vooraf, over de huidige mobiliteit in onze Belgische steden en over hoe we hier iets nieuws en volledigs aan zouden kunnen toevoegen. We merkten dat mobiliteit in grote steden 5 uitdagingen met zich meebrengt, waarvoor we met Poppy een antwoord wilden bieden op elk van hen. De uitdagingen zijn als volgt:

  1. 96% van de tijd staan wagens geparkeerd
  2. 12% van de tijd achter het stuur wordt in file doorgebracht (105 uur per jaar!)
  3. 30% van het stadsoppervlak wordt voor parkeerplaatsen gebruikt
  4. 114 MILJOEN ton CO2 wordt jaarlijks in Belgiรซ uitgestoten
  5. 410 โ‚ฌ kost een eigen auto gemiddeld per maand
 • Poppy Mobility werd geboren ๐Ÿฃ

  18 januari 2018 - De startup is geboren als een corporate venture tussen een jong, ondernemend, lokaal team en het beursgenoteerde D'Ieteren, dat 350 milieuvriendelijke grijze en rode Poppy wagens aanbiedt in Antwerpen. Wat een ๐Ÿ’ฅ op de Belgische autodeelmarkt.

 • Scootertest ๐Ÿ›ต

  Augustus 2018 - De Poppy-gemeenschap groeit snel en dat zorgt voor nieuwe behoeften: niet anders maar duidelijk complementair. Dit is het moment waarop Poppy het gedeelde mobiliteitsconcept versterkt door als test 25 e-scooters te lanceren.

 • Welkom Brussel ๐Ÿ“

  April 2019 - Een keerpunt en weer een ๐Ÿ’ฅ voor Poppy, dat deze keer ook Zipcar's zone, gebruikers en medewerkers verwelkomt: welkom in Brussel!

 • Met Poppy rijd je Intercity ๐Ÿš€ & naar de luchthavens ๐Ÿ›ซ

  Mei 2019 - Poppy, aanwezig in 2 steden en met een groeiende gemeenschap, kan nu ook voor Intercity ritten gebruikt worden: van Antwerpen naar Brussel en andersom. Reisplannen? Poppy brengt je veilig naar Brussels Airport en helpt je weer vlot naar huis.

 • 1 app, 3 voertuigen ๐Ÿš—๐Ÿ›ต๐Ÿ›ด

  Augustus 2019 - het zijn niet meer enkel wagens, maar vanaf nu 3 types voertuigen die je reserveert in รฉรฉn unieke app. We verwelkomen de e-steps ๐Ÿ›ด en e-scooters ๐Ÿ›ต in de Poppy-app. Op dit zeer belangrijk moment wordt Poppy de enige speler in Europa die 3 soorten gedeelde mobiliteitsvoertuigen aanbiedt in 1 app. Weer een ๐Ÿ’ฅ, dus.

 • Jullie reizen precies wel graag ๐Ÿ›ซ

  December 2019 - Poppy houdt ervan het jaar af te sluiten met groot nieuws: je kunt nu ook naar de luchthaven van Antwerpen rijden en je Poppy daar achterlaten. Na je vakantie weer snel naar huis? Je vindt een Poppy op de parkeerplaats van de luchthaven. Gemakkelijk, toch?

 • De vloot wordt stilaan compleet ๐Ÿš€

  Lente 2020 - De Poppy-community blijft groeien en het is tijd om de vloot een update te geven met nieuwe wagenmodellen en een verbeterde versie van de e-steps. We verwelkomen de SKODA e-CITIGO, de SEAT Mii electric, de SEAT Ibiza CNG en de Opel Corsa in onze vernnieuwde rode Poppy vloot โšก๏ธ

 • Zeg eens hi tegen de luchthaven van Brussels South Charleroi ๐Ÿ›ซ

  Zomer 2020 - Om een compleet aanbod voor jouw luchthavenvervoer te hebben, heeft Poppy de zone uitgebreid naar de luchthaven van Brussels South Charleroi. Ook hier: rijd voorzichtig en kom gemakkelijk weer thuis.

 • Tanken met bioCNG โ˜˜๏ธ

  Herfst 2020 - Handig voor jou! Vanaf nu kan je zelf je favoriete wagen tanken en opladen. Wat? Krijg je in ruil gratis credits? Okรฉ, dan zie ik je aan het tankstation ๐Ÿ‘‹๐Ÿผ Naast deze nieuwe mogelijkheid wordt de CNG bij Poppy ook bio, dankzij Total โ›ฝ๏ธโค๏ธ

 • Bye bye 2020, welkom 2021 ๐ŸŽ†

  Blijf ons volgen voor nog meer fantastisch nieuws, ook in 2021 ... Raad jij al wat er staat te gebeuren? Laat het ons weten via de chat op onze website, en misschien krijg je een kleine verrassing ๐ŸŽ

 • Hi Mechelen ๐Ÿ‘‹

  Sinds 1 juni 2021 heeft de stad Mechelen officieel een deel van onze Poppy-auto's verwelkomd ๐Ÿš— Mechelen wordt daarmee onze 3e grote zone. Weer een nieuwe ๐Ÿ’ฅ bij Poppy!

 • We gaan naar de kust ! ๐Ÿ„โ€โ™€๏ธ

  1 juli 2021 - Of je nu fan bent van surfen of garnaalkroketten, ga met je favoriete Poppy naar de kust en beeindig jouw rit in รฉรฉn van 8 Belgische kustzones. Meer info hier.

 • Go with the flow met de nieuwe VW Polo ๐Ÿš˜

  Augustus 2021 - De Poppy community, onze zones รฉn de vloot blijven groeien! Het 5de automodel is nu beschikbaar: de Volkswagen Polo 6! Parkeer- en rijvriendelijk, maar groot genoeg voor een weekendtripje met je vrienden. Plus een bereik van 600 km. Alle info hier.

 • Poppy viert zijn 4de verjaardag ๐ŸŽ‚

  Januari 2022 - Onze userbase die sinds 2019 in volume is verdubbeld en nu meer dan 100.000 mensen bereikt, viert Poppy trots zijn 4de verjaardag en is het uitgegroeid tot een belangrijke speler in het autodelen in Belgiรซ.

 • Bestelwagens toegevoegd in de Poppy-vloot ๐Ÿš

  Maart 2022 - Met Poppy bezit je geen auto, maar een hele vloot aan auto's. Je kan een bestelwagen gebruiken wanneer je het nodig hebt. Ga je verhuizen, naar IKEA of gewoon grotere spullen verplaatsen? We got you covered!

 • Steps in Brussel ๐Ÿ›ด

  1 september 2022 - Poppy voegt 1500 steps toe in Brussel. Met Poppy kan je kiezen voor een step, een auto of een bestelwagen in de hoofdstad.

 • Hallo Gent ๐Ÿ‘‹

  9 september 2022 - Poppy opent zijn 4de Belgische autodeel-zone in Gent.

Klaar om op stap te gaan?Download the app

Het Poppy Team

Poppy is een gedeelde mobiliteitsonderneming die in januari 2018. De voorbije jaren breidde Poppy uit naar Brussel, Mechelen, Gent en luchthavens (Zaventem, Antwerpen & Charleroi). Jouw Poppy, jouw vrijheid! Er is altijd wel een Poppy om de hoek. Gemakkelijk toch ?

Het Poppy-team groeit net zo snel als onze gebruikersgemeenschap, en telt ondertussen al 40 Poppy liefhebbers die zich dagelijks inzetten om van Poppy een succes te maken. ๐Ÿ‘Š

Bezit jij een flinke dosis Poppy vibes en wil je mee met ons op avontuur? Check dan zeker onze beschikbare vacatures en laat ons samen eens een koffietje drinken ๐Ÿš€

Wil je deel uitmaken van ons team ?Apply here

Poppy HQ

Hier gebeurt de magie โœจ