5️⃣ Poppy-Auto's

Op het dashboard van de Audi A3 g-tron verschijnt het bericht of de waarschuwing dat ik naar het dichtstbijzijnde tankstation moet rijden.

Er is heel wat verwarring door de automatische melding van de Audi A3 g-tron wanneer de Compressed Natural Gas (CNG, ofte aardgas) op is. Er wordt dan gevraagd om naar het dichtstbijzijnde tankstation te rijden om de CNG bij te vullen.

Voor je panikeert en een andere wagen neemt, kijk je best eerst even of je niet nog op benzine (E10) verder kan rijden. De Audi heeft namelijk 2 tanks: eentje voor CNG en eentje voor benzine (zoals op de afbeelding in dit artikel). Hij rijdt steeds eerst op de meest milieuvriendelijke manier, wat aardgas is. ♻️

Zodra de CNG (bijna) op is, ga je dus de melding krijgen dat je moet gaan tanken. Echter kan je met een volle benzinetank nog meer dan 600 km afleggen. Je kan beide tanks zien op het dashboard achter het stuur.

De groene, linkse meter is die van de CNG en de witte, rechtse meter is die van de benzine. Als je ziet dat je nog voldoende kilometers op benzine kan afleggen, kan je gewoon rustig jouw rit aanvangen of verderzetten. 💚

Is de benzinetank ook leeg en moet je toch tanken? Dan kan je ervoor kiezen om -als jij je in de homezone bevindt- de wagen regulier te parkeren en over te stappen op een ander voertuig of je kan zelf gaan tanken. Wij betalen jou het betaalde bedrag integraal terug en geven je gratis rijminuten om het stilstaan te compenseren. De tankprocedure vind je hier. ⬅️

Wat moet ik doen om een volledig elektrische Volkswagen e-Golf op te laden?

Wij laden alle Volkswagen e-Golfs voor jou op, maar moest het toch voorvallen dat je de wagen moet opladen, volg dan deze stappen:

  • Parkeer de wagen aan een oplaadpaal.
  • Zet de motor af, maar beëindig de rit nog niet.
  • Neem de kabel uit de koffer en steek die in de wagen en in de oplaadpaal. 🔌
  • Betaal met de oplaadkaart en steek die terug in de wagen.*
  • Je krijgt de melding op het dashboard dat de wagen aan het opladen is.
  • Beëindig je rit of doe een stopover zodat de kabel vast komt te zitten.

In onze blog vind je een veel gedetailleerdere handelingenlijst én een super handig en kort filmpje dat toont hoe het moet! ⚡️

⚠️ Let op! Afhankelijk van het soort lader dat je gebruikt, varieert de tijd dat je de wagen moet opladen, maar reken zeker op een 4 à 5 uur voor de wagen via een AC-laadpaal (zoals in het filmpje) volledig opgeladen is.

*De oplaadkaart vind je terug in het handschoenenkastje. Indien er problemen zijn, bel je naar onze klantendienst: + 32 3 283 62 62.

Is het tanken of het opladen van de wagen in de prijs inbegrepen?

Je hoeft zelf de Poppy-wagen niet gaan tanken of gaan opladen, dit doen wij voor jou! Enkel wanneer je wagen nog minder dan 10 km kan afleggen (dit kan je aflezen op het dashboard van de wagen) ben je verplicht om de wagen bij te tanken of op te laden (op onze kosten).

Elektrisch laden

Moet ik voor de benzine, het gas of de brandstof betalen bij een Poppy-wagen?

Wij zorgen er steeds voor dat de wagen volledig getankt is. Dat zit dus inbegrepen in de prijs, maar indien je een lange rit zou willen maken, kan het voorvallen dat je zelf moet gaan tanken.

Je schiet dan zelf de brandstof voormaakt een foto van het kassaticket en stuurt dat door naar [email protected]. Wij betalen dit bedrag integraal en zo snel mogelijk terug. 🙌🏻

Maar maak je geen zorgen, ook tussen onze verschillende klanten zorgen we ervoor dat de wagen getankt wordt. 😉

Load More