5️⃣ Poppy-Auto's

Moet ik voor de benzine, het gas of de brandstof betalen bij een Poppy-wagen?

Wij zorgen er steeds voor dat de wagen volledig getankt is. Dat zit dus inbegrepen in de prijs, maar indien je een lange rit zou willen maken, kan het voorvallen dat je zelf moet gaan tanken. Volg deze stappen:

1️⃣ Wanneer je merkt dat de SEAT Ibiza of OPEL Corsa minder dan 70 km autonomie heeft:
– Ga naar een TOTAL tankstation
– Vind de tankkaart in de kaarthouder van het handschoenvakje
– SMS “FUELPLEASE” naar +32 460 24 11 19

2️⃣ Je ontvangt nu een SMS’je met de code van de tankkaart en verdere instructies 📲
3️⃣ Tank de wagen met E10 benzine tot deze vol is 👌 (Voor de Ibiza: enkel benzine, CNG hoef je niet te vullen, dit doet ons jockey team 🏎)
4️⃣ Klaar? SMS dan “FUELDONE” naar hetzelfde nummer
5️⃣ Steek de kaart op dezelfde plaats weer terug in de kaarthouder. Let op: er is plaats voor 2 kaarten, kies voor de bovenste!

Maar maak je geen zorgen, ook tussen onze verschillende klanten zorgen we ervoor dat de wagen getankt wordt. 😉

 

Op het dashboard van de SEAT Ibiza verschijnt het bericht of de waarschuwing dat ik naar het dichtstbijzijnde tankstation moet rijden.

Er is heel wat verwarring door de automatische melding van de SEAT Ibiza wanneer de Compressed Natural Gas (CNG, ofte aardgas) op is. Er wordt dan gevraagd om naar het dichtstbijzijnde tankstation te rijden om de CNG bij te vullen.

Voor je panikeert en een andere wagen neemt, kijk je best eerst even of je niet nog op benzine (E10) verder kan rijden. De SEAT heeft namelijk 2 tanks: eentje voor CNG en eentje voor benzine (zoals op de afbeelding in dit artikel). Hij rijdt steeds eerst op de meest milieuvriendelijke manier, wat aardgas is. ♻️

Zodra de CNG (bijna) op is, ga je dus de melding krijgen dat je moet gaan tanken. Echter kan je met een volle benzinetank nog meer dan 120 km afleggen. Je kan beide tanks zien op het dashboard achter het stuur.

De linkse meter is die van de CNG en de rechtse meter is die van de benzine. Als je ziet dat je nog voldoende kilometers op benzine kan afleggen, kan je gewoon rustig jouw rit aanvangen of verderzetten. 💚

 

Is de benzinetank ook leeg en moet je toch tanken? Dan kan je ervoor kiezen om -als jij je in de homezone bevindt- de wagen regulier te parkeren en over te stappen op een ander voertuig of je kan zelf gaan tanken. Wij betalen jou het betaalde bedrag integraal terug en geven je gratis rijminuten om het stilstaan te compenseren.

Load More