Zoveel uur spendeer je in de file en andere straffe cijfers 😱

Antwerpen staat wereldwijd op de 94ste plaats wereldwijd qua file-impact. Het is daarmee de stad met de meeste file-impact in België. Brussel volgt op nummer twee.

België staat erom bekend een klein land te zijn, maar over een enorm groot wegennetwerk te beschikken. De Belg is verknocht aan zijn wagen, en dat zien we ook aan de filecijfers en enkele andere interessante weetjes.

Antwerpen is de stad met het meeste fileleed van België. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse instituut INRIX, die gegevens verzamelt over het verkeer.

Infografiek over file en parkeerproblemen.
Infografiek over file en parkeerproblemen.

Fileleed 🚗🚗🚗

In Antwerpen verloor je in 2018 141 uur in de file. Daarmee staat Antwerpen als stad op de 94ste plaats wereldwijd qua file-impact.

Brussel staat op een 154ste plaats met 195 verloren uren in de file. Dat zijn inderdaad meer uren, maar de impact wordt berekend op de populatie van de stad en de vertraging opgelopen door file. Dat is de reden dat Antwerpen hoger op de ranglijst staat.

Met Poppy is het de bedoeling om deels een oplossing te bieden aan die files. Als je weet dat één deelwagen tot wel twaalf personenwagens kan vervangen, kan dit mee helpen om het fileleed te doen dalen.

Parkeerrekening 🧾

Interparking Meir
Parkeren op Interparking Meir doe je zo!
Antwerpen 📍

Parkeren in Antwerpen is enorm duur: het is de duurste Vlaamse centrumstad om te parkeren. In Interparking Meir kost het je bijvoorbeeld 11,20 euro om er vier uurtjes geparkeerd te staan. Gelukkig kan je daar volledig gratis je Poppy achterlaten. Ook in het openbaar waar je normaal met een parkeermeter veel geld kwijt kan zijn, kan je gratis met Poppy parkeren.

Luchthavenparking 🛫

Wil je met de wagen naar de luchthaven om een weekje van de zon te genieten? Dan moet je tegenwoordig al rekening houden met 99 euro om je wagen zo lang achter te laten in Brussels Airport. De prijzen zijn sinds 2012 al met twintig procent gestegen en die waren sowieso al een pak hoger dan de Nederlandse en vooral de Duitse. Dat blijkt uit een rapport van reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Ook hier zorgt Poppy voor een oplossing: voor een extra bedrag van slechts tien/vijftien euro kan je jouw Poppy achterlaten in de Interparking van luchthaven Zaventem. Hoe je dat kan doen, lees je hier.

De luchthaven van Antwerpen is de goedkoopste luchthaven van België. Voor 56 euro kan je daar je wagen een weekje achterlaten. Weet wel dat die luchthavenparking tot 2015 nog volledig gratis was. Wat je nu wel kan doen, is je Poppy-wagen in de buurt van de luchthaven gratis achterlaten. Dat spaart ook alweer een pak geld uit!

Stilstaande wagens 🚗

Volgens de Deense CEO van Copenhagenize Design Company Mikael Colville-Andersen staan wagens gemiddeld 95 procent van de tijd gewoon stil. Uit de factcheck van Knack blijkt dat dit in België zelfs een ‘conservatieve schatting‘ is. Veel stilstaan kent een deelwagen bijvoorbeeld niet zoals de personenwagen. Een deelwagen kan door iemand gebruikt worden, en bijvoorbeeld vijf minuten later door iemand anders alweer meegenomen zijn. En dan weer drie uur later door nog iemand anders. Zo zijn er minder wagens nodig, wat goed is voor het milieu, en komen er meer parkeerplaatsen vrij.

Parking zoeken 🔍

Want het is vaak moeilijk om parkeerplaats te vinden in Antwerpen. Het is moeilijk om te zeggen hoe lang we precies naar een parkeerplaats zoeken. In België bestaat hier geen cijfermateriaal over, maar als we de Atlantische Oceaan oversteken, kunnen we wel eens kijken naar de Amerikanen. Zij verliezen jaarlijks gemiddeld 17 uur aan het zoeken van parking. Reken dat bij de 38 uur file in Antwerpen en je komt op 55 uur per jaar dat je verliest aan file en het zoeken van een parkeerplaats.

Wil jij mee helpen het fileprobleem op te lossen? Download dan de Poppy-app.

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

Poppy is nu een complete mobiliteitsapp 📲

Het autodeelplatform Poppy is geëvolueerd naar een complete mobiliteitsapp. Je kan nu niet alleen wagens, maar ook elektrische scooters en elektrische steps delen via een en dezelfde app.

World Food Day: het belang van verantwoorde en duurzame ♻️

Vandaag - woensdag 16 oktober 2019 - is het Wereldvoedseldag (World Food Day). Een belangrijke dag die tot doel heeft het bewustzijn van de hongerproblematiek in de wereld te vergroten.

🔐 Jouw veiligheid is Poppy’s prioriteit

Bij Poppy hechten we veel belang aan jouw privacy en gegevensbescherming. Ons online platform en onze servers zijn zeer goed beveiligd, daar kan je zeker van zijn.