World Food Day:
het belang van verantwoorde en duurzame ♻️

Vandaag - woensdag 16 oktober 2019 - is het Wereldvoedseldag (World Food Day). Een belangrijke dag die tot doel heeft het bewustzijn van de hongerproblematiek in de wereld te vergroten.

Zoals u weet, hechten wij bij Poppy bijzonder veel belang aan het milieu en de lokale waarden. Daarom wilden we deze werelddag, die ons nauw aan het hart ligt, vieren.  💙

Dit jaar wordt #zerohunger geëerd voor zijn gezonde en milieuvriendelijke voeding.

Transformatie van onze voeding 🥫

We zien al deccenialang een transformatie van ons dieet. We evolueren van een model gebaseerd op seizoensgebonden consumptie naar een dieet dat rijk is aan suiker, zout en vet. We hebben de neiging om steeds minder te koken en te kiezen voor snelle en eenvoudige oplossingen (fastfood, streetfood, kant-en-klaarmaaltijden) die niet altijd even goed zijn voor onze gezondheid.

Onze slechte eetgewoonten leiden tot een toename van obesitas en verrassend genoeg tot een toename van honger in de wereld. Slecht eten is verantwoordelijk voor een vijfde van de sterfgevallen (hart- en vaatziekten, kanker, ….).

Productietransformatie 🚜

Deze nieuwe manier van consumeren leidt onvermijdelijk tot een intensieve of zelfs onrechtmatige productie van bepaalde grondstoffen. De intensiteit van deze productie is schadelijk voor de biodiversiteit en leidt tot een aanzienlijke klimaatverandering.

Hoe kan men beter consumeren? 🥦🌽

Gezien deze feiten is het moeilijk om niet in actie te komen. Hier zijn enkele tips om beter en gezonder te consumeren en te eten:

– Let op de verpakking bij het kopen van levensmiddelen
– Geef de voorkeur aan seizoensproducten
– Diversifieer uw dieet
– Zorg ervoor dat verse producten vers worden bewaard om voedselverspilling tegen te gaan.
– Blijft kritisch over etiketten en promoties
– Kook meer thuis en deel uw maaltijden in goed gezelschap

Sharing is caring! 🤲

Sharing is duidelijk Poppy’s fundamentele waarde. De deeleconomie is stilaan een duurzaam maar ook trendy alternatief! De circulaire economie legt de nadruk op delen, het lokale, het duurzame, zo biedt het een echt alternatief tegen massaconsumptie en haar uitspattingen. Delen gaat over zorgen voor onszelf en elkaar.

Kriket, de partner die zinvol is 🦗

Het leek ons vanzelfsprekend om samen met Kriket deze Wereldvoedseldag te vieren door u kennis te laten maken met de snack van de toekomst! Een energiereep bestaande uit noten, zaden, granen en 100% Brusselse krekels en helemaal biologisch. Kriket is uniek in zijn krekelmeel, een duurzame en kwalitatief hoogstaande bron van eiwitten die geproduceerd wordt in een circulaire veehouderij in het hartje van de Belgische hoofdstad.

Nieuwsgierig? Vind Kriket vanaf vandaag in uw Poppy, zolang de voorraad strekt. Geniet ervan en vergeet niet om uw ervaring met ons te delen!

Heb je nog geen Poppy-account? Download dan gratis onze app! 📲⬇️

Poppy on Play Store

App Store download
Source :
FAO
Kriket

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

De vloot is compleet 🚀

Goed nieuws: alle modellen van de nieuwe vloot staan nu op straat 🚗

Wij passen onze algemene voorwaarden aan ❣️

Ontdek hoe de prijzen van Poppy werken 👇🏼