Poppy voert nieuwe veiligheidsmaatregelen in 🚗

Poppy is een groot succes! Jammer genoeg wordt er ook sporadisch onverantwoord en onveilig gereden met onze wagens. Om dit tegen te gaan, hebben we een een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Zo bouwen we samen aan een betere en veiligere stad.

Poppy is een groot succes. Na twee en een halve maand hebben we al 12.000 geregistreerde gebruikers mogen verwelkomen op het platform.

We horen van verschillende klanten dat zij dankzij Poppy hun tweede gezinswagen, en soms zelfs ook hun enige auto, kunnen verkopen. Dat is onze intentie: een nieuw mobiliteitsplatform creëren en bijdragen aan een betere en properdere stad. Ik wil onze klanten, de Poppy-community, alvast van harte bedanken om van Poppy mee een succes te maken.

Jammer genoeg wordt er ook sporadisch onverantwoord en onveilig gereden met onze wagens. Wij betreuren het ten zeerste dat enkelingen het nodig vinden om de Poppy service te misbruiken en op die manier ook de echte Poppy-klanten treffen. Dit kan absoluut niet en we blijven dan ook hard werken om het platform zo veilig voor iedereen te maken.

Het Poppy-team werkt dagelijks aan het verbeteren van het platform om onze klanten nog beter van dienst te zijn in hun mobiliteitsbehoeften. Dit willen we blijven doen. Om echter het misbruik tegen te gaan treffen wij de onderstaande maatregelen:

  • Telematica. In al onze wagens zit telematica via het ingebouwde gps-systeem. Hierdoor weten we op elk moment wie waar en met welke wagen aan het rijden is. Ook kunnen we in realtime de snelheid controleren. We gaan die data proactief gebruiken om misbruik en onverantwoord rijgedrag met de Poppy-wagens op te sporen en tegen te gaan.
  • 24 maanden rijbewijs. De drempel voor registratie wordt verhoogd. Het minimum aantal maanden dat je in bezit moet zijn van een rijbewijs alvorens je met Poppy mag rijden, wordt opgetrokken van 6 maanden naar 24 maanden. Dit geldt voor elke nieuwe gebruiker vanaf 9/4/2018. De huidige Poppy-gebruikers die hun rijbewijs minder dan 24 maanden hebben, mogen de service blijven gebruiken.
  • Maximum 3 dagen in trip. Eenzelfde reservatie mag maximum 72 uur duren. Dit wil dus zeggen dat je maximum 72 uur eenzelfde wagen doorlopend kan gebruiken.
  • Niet in het buitenland. Je mag met een Poppy niet in het buitenland rijden. Poppy is alleen te gebruiken binnen België. Met de zomervakantie in het verschiet zullen we binnenkort wel speciale Poppy-vakantiepakketten introduceren waardoor je nog steeds naar je vakantiebestemming kan rijden met je favoriete Poppy-wagen.
  • Geen prepaid kredietkaarten. Vanaf volgende week worden prepaid kredietkaarten niet meer geaccepteerd als betalingsmiddel. De Poppy-gebruikers die gebruik maken van een prepaid kredietkaart raden we aan om zo snel mogelijk over te schakelen op een reguliere kredietkaart. Je kan voor meer informatie hieromtrent steeds terecht bij je lokale bankkantoor.
  • Verhoogde franchise. De franchise wordt verhoogd van €750 naar €950. Die kan per rit verlaagd worden naar €750 door €1 te betalen.  
  • Samenwerking met politie. We blijven intensief samenwerken met de politie om mensen die misbruik maken van het platform op te sporen.

Deze nieuwe maatregelen gaan in vanaf 9/4/18. Op het niet nakomen van deze voorwaarden staan geldboetes tot €250 en het definitief schorsen van het gebruikersaccount. Op geen enkele manier willen wij onze trouwe klanten treffen met deze nieuwe regels, maar we achten deze maatregelen nodig voor de veiligheid in het verkeer te blijven garanderen en Poppy verder te kunnen uitrollen in Antwerpen.

Vanaf het begin is de hechte, Antwerpse community een van de sterktes van Poppy geweest. Laten we hierop verder bouwen, samen naar een gedeelde, groene en vooral veilige mobiliteit in Antwerpen. Indien jullie onverantwoord rijgedrag of misbruik opmerken, mag je dit steeds doorgeven aan ons via [email protected] met vermelding van de nummerplaat, locatie en tijdstip. Wij volgen dit steeds meteen op.

Laten we samen gaan voor een veilige en propere stad. Go Poppy!

Alexander
CEO Poppy

P.S. Voorzichtig op de baan hé (for real!)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

Poppy lanceert Spotify-playlists 🔊

De wagen in, muziek aan! Zo denken veel mensen wanneer ze hun wagen instappen. Daarom heeft Poppy speciaal voor jou Spotify-playlists aangemaakt. Ontdek ze hier!

Zó parkeer je in Interparking Meir 👀

Sinds 1 mei 2018 kan je met een Poppy ook gratis parkeren in Interparking Meir. Waar je precies dient te parkeren en hoe het werkt, lees je hier!

Krijg met Poppy korting bij Ahooga Bike 🚲

Poppy en Ahooga Bike slaan de handen in elkaar. Door de fiets en de wagen te combineren gaan ze samen voor een meer multimodaal Antwerpen.