WERELDPRIMEUR | Poppy lanceert e-steps in Antwerpen 🛴

Je kan nu ook, naast wagens en scooters, Poppy-steps gebruiken in Antwerpen. Zo wordt Poppy het eerste free-floating platform ter wereld dat zowel deelwagens, als -scooters en -steps aanbiedt.

In januari 2018 lanceerde Poppy zijn milieuvriendelijke deelwagens in Antwerpen. In de zomer van 2018 kwamen daar dan de elektrische scooters bij en nu kan je ook elektrische steps gebruiken. Hoe je die steps gebruikt, lees je hier.

Het is vrij gemakkelijk om een elektrische step van Poppy te gebruiken. Via de Poppy Kickscooter-app boek je op dezelfde manier een step als je voorheen al een wagen en een scooter boekte. Na de reservatie klik je op ‘Open voertuig’ en dan is de step beschikbaar voor gebruik.

Hoe werkt een Poppy-step?

Zodra de step ontgrendeld is, dien je jezelf zoals een normale step af te duwen om te vertrekken. Om dan snelheid te maken druk je de knop aan het rechter handvat in. Om je snelheid te behouden, houd je die knop ingedrukt. Als je aan het rijden bent, druk je dus steeds dat knopje in.

Wil je remmen, dan kan dit op vier manieren:

  1. Wil je zachtjes remmen, dan kan je de snelheidsknop loslaten. Zo rem je geleidelijk aan af.
  2. De tweede manier is om het knopje op aan het linker handvat in te drukken terwijl je snelheidsknop loslaat. Zo ga je goed afremmen.
  3. Door op de rem boven het achterwiel te gaan staan, rem je nog feller af.
  4. Het beste rem je af door alle bovenstaande manieren te combineren: laat de snelheidsknop los, en druk de remmen aan het linker handvat en boven het achterwiel in.
Knoppen Poppy-step
De rechter knop houd je in om snelheid te maken en met de linker knop rem je.

 

Waar mag je rijden met een e-step?

Met een e-step rijd je in principe op het fietspad. Is er geen fietspad, dan mag je op de openbare weg rijden. Een step mag op het voetpad rijden, maar enkel als hij 6 kilometer per uur rijdt, wat meestal niet het geval is. Een Poppy-step kan tot 17 kilometer per uur gaan, dus dan rijd je op het fietspad of de openbare weg.

Waar laat ik de step-achter?

Na je rit is het belangrijk om je e-step netjes achter te laten. Je mag de steps achterlaten op het voetpad, maar zo dicht mogelijk, parallel tegen de gevel en mooi op de staander. Rondslingerende steps zijn momenteel een van de grootste ergernissen in het straatbeeld. Toon dus dat jij wel een step goed achter kan laten wanneer je jouw rit beëindigt.

Wil jij een van de eerste zijn die de Poppy-steps gebruikt? Schrijf je dan hier gratis in.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu