Poppy is nu een complete mobiliteitsapp 📲

Het autodeelplatform Poppy is geëvolueerd naar een complete mobiliteitsapp. Je kan nu niet alleen wagens, maar ook elektrische scooters en elektrische steps delen via een en dezelfde app.

Slechts twee maanden na de eerste fase van de steps in Antwerpen, biedt Poppy nu wagens, scooters en steps aan in zowel Antwerpen als Brussel. Laten we eens kijken wat er voor jou allemaal verandert.

Belangrijkste dingen eerst: de prijszetting. Het is duidelijk en transparant voor alle voertuigtypes.

Prijszetting

🚗 Wagens: 0,33 euro/minuut om te rijden
🛵 Scooters: 0,25 euro/minuut om te rijden
🛴 Steps: 1 euro om de step te ontgrendelen en vervolgens 0,15 euro/minuut om te rijden
Stopover: je kan een stopover doen met wagens en scooters voor 0,10 euro/minuut

Aantal voertuigen

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar het aantal beschikbare voertuigen. Je hebt nu keuze uit zo’n 1.000 voertuigen: 300 wagens, 300 scooters en maar liefst 400 steps verdeeld over beide steden.

Homezone

De homezones voor elk type voertuig verschillen van elkaar.

Dit zijn de Poppy-zones van Antwerpen en Brussel.

 

De homezone voor wagens en scooters zijn dezelfde. Je kan ze in de bovenstaande afbeelding zien. Met wagens mag je eveneens buiten de homezone rijden, maar je moet hem op het einde van je rit wel terugbrengen naar de zone. Met scooters moet je altijd binnen de zone blijven.

De homezone voor de steps is kleiner. Hierdoor kunnen we jou op een slimme manier in het drukke stadscentrum bedienen. Net zoals bij de scooters, mag je met een step enkel binnen de Poppy-zone rijden.

Verbeterde scooters

Poppy had al scooters in Antwerpen, maar die zijn nu vervangen door andere scooters. De nieuwe scooters hebben een coole eigenschap waar jullie massaal om gevraagd hebben: het is een tweezitter! Je mag dus met twee personen op de scooter zitten. Natuurlijk mag enkel de houder van het Poppy-account de scooter bedienen.

Two persons on a Poppy scooter
Het is een tweezitter!

 

Normaal gezien mag je met elk Belgisch autorijbewijs ook met een scooter rijden. Je kan dit controleren door te kijken of er een datum of een stempel naast de A- of AM-sectie op je rijbewijs staat.

Voor de steps heb je geen rijbewijs nodig. Je dient enkel ouder te zijn dan 18 jaar en een kredietkaart te hebben (of die van iemand anders te lenen).

Indien je meer wilt weten over hoe je met een van deze voertuigen moet rijden, ga dan even naar de Veelgestelde Vragen voor wagens, scooters of steps.

Wil je een van deze voertuigen uitproberen? Download dan de Poppy-app door op het icoontje van jouw store te klikken. ⬇️

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

World Food Day: het belang van verantwoorde en duurzame ♻️

Vandaag - woensdag 16 oktober 2019 - is het Wereldvoedseldag (World Food Day). Een belangrijke dag die tot doel heeft het bewustzijn van de hongerproblematiek in de wereld te vergroten.

De vloot is compleet 🚀

Goed nieuws: alle modellen van de nieuwe vloot staan nu op straat 🚗

Wij passen onze algemene voorwaarden aan ❣️

Ontdek hoe de prijzen van Poppy werken 👇🏼