Poppy is CO2-neutraal 🍀

Poppy is groen! Naast milieuvriendelijke wagens heeft Poppy sinds zijn oprichting het CO2-neutral® label van het internationaal erkende CO2logic.

Poppy-wagens kleuren misschien wel rood, maar we zijn vooral een groen bedrijf. Poppy spaart kosten noch moeite om zijn impact op het milieu te minimaliseren. Niet alleen beschikken we over een milieuvriendelijke vloot, maar Poppy is ook de trotse eigenaar van het CO2-neutral® label van het internationaal erkende CO2logic.

De wagens in onze vloot brengen slechts een minimale CO2-uitstoot met zich mee. Poppy koos namelijk bewust voor 200 volledig elektrische Volkswagen e-Golf en 150 Audi A3 g-tron op CNG, wat aardgas betekent.

Een milieuvriendelijke vloot was echter nog niet voldoende voor Poppy. We wilden een volledige CO2-neutrale vloot aanbieden aan onze gebruikers. Daarom is Poppy in zee gegaan met CO2logic en de onafhankelijke derde partij Vinçotte. Op die manier vergaarden we het CO2-neutral® label, dat gebaseerd werd op de internationaal erkende PAS2060-standaard.

100% Electric
Poppy heeft een milieuvriendelijke vloot, maar wou een volledige CO2-neutrale vloot aanbieden.

 

Bedrijven kunnen dit label enkel verkrijgen door echte klimaatactie te ondernemen. Dat wil zeggen dat we actief onze globale klimaatimpact berekenen, reduceren en compenseren. Zo doneert Poppy per gereden kilometer een vooraf bepaald bedrag aan het Saving-Trees Climate project in Malawi.

Wat maakt dit project nu zo bijzonder? Het is een klimaatproject dat ontbossing voorkomt door het probleem aan de bron aan te pakken. Ongeveer 3 miljard mensen (van de 7,5 miljard die op aarde rondlopen) koken nog met hout of houtskool, vaak op een open vuur, wat heel inefficiënt is.

Eén enkele brandstofefficiënte kookkachel verbruikt tot bijna 2 ton broeikasgassen per jaar minder dan zijn inefficiënte variant. Toch zijn die efficiënte kookkachels duurder en kunnen ze een extra duwtje in de rug gebruiken. Een innovatieve non-profitorganisatie zette zijn schouders onder het Gold Standard gecertificeerde klimaatproject om die kookkachels betaalbaar te maken voor iedereen, waaronder ook de inwoners van Malawi. Poppy steunt dit project actief en compenseert zo de resterende klimaatimpact.

Cookstove in Uganda
Poppy doneert per gereden kilometer een vast bedrag aan het Saving-Trees Climate project in Malawi.

 

We kozen bewust voor een vloot met elektrische en CNG-wagens. Voor korte afstanden (binnen de stad) kan je perfect gebruikmaken van de volledig elektrische Volkswagen e-Golf, zonder enige uitstoot. Zo draagt Poppy actief zijn steentje bij aan een schonere lucht zowel lokaal binnen de stad (fijnstof, stikstof, koolstof…) als globaal (koolstofdioxide, klimaat).

Met de Audi A3 g-tron kan je dan weer perfect langere afstanden afleggen, zonder je zorgen te maken over het milieu. De op aardgas rijdende wagen is eveneens een groenere keuze. De CO2 van beide wagens (een elektrische auto heeft namelijk ook een CO2-voetafdruk door de elektriciteitsproductie) wordt volledig gecompenseerd.

Logo CNG
Een wagen op CNG is een groenere keuze voor lange afstanden.

 

Ten slotte doorbreekt Poppy het typische kip-en-eiprobleem van elektrische automobiliteit: elektrische laadinfrastructuur wordt pas massaal geïnstalleerd wanneer er voldoende elektrische wagens op de baan zijn. Maar mensen stappen pas over wanneer er voldoende elektrische laadinfrastructuur aanwezig is. Poppy doorbreekt die problematiek en bewijst zo dat elektrische mobiliteit niet alleen de toekomst van de wagen, maar ook de toekomst van de deelwagen zal zijn.

Poppy neemt dus zijn verantwoordelijkheid op en geeft zo een voorbeeld aan andere bedrijven om mee in het CO2-neutrale verhaal te stappen. Want zonder (gezonde) planeet, geen mensen en zonder mensen, geen Poppy.

Wil je graag meer info over het CO2-neutral® label? Bekijk dan deze video.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

Ga met Poppy naar zee en krijg 1 uur gratis 🏝

Met de hittegolf waar België momenteel onder kreunt, heeft Poppy de perfecte oplossing. Ga met een Poppy naar de Belgische kust en wij geven je een uur gratis rijtijd voor je volgende rit.

Zó rijd je met een Poppy-scooter 🛵

Poppy heeft scooters! Het concept is hetzelfde als dat van onze wagens, maar dan met scooters. Hoe je precies met een scooter rijdt, lees je hier.

De toekomst van mobiliteit is multimodaal 🛴🚲🛵🚗🚌🚉

De impact van de digitale transformatie is op verschillende vlakken voelbaar in onze economie. Ook de mobiliteitssector kan er niet aan ontsnappen. Wie elke dag in de file staat, voelt aan dat we op de huidige manier niet meer verder kunnen.