Poppy breidt uit naar Brussel 🇧🇪

Een jaar en drie maanden na de lancering in Antwerpen breidt Poppy zijn activiteiten uit naar Brussel. Dit is wat er voor jou verandert.

Poppy neemt in Brussel het autodeelplatform Zipcar over. Zo kan het de reeds vergaarde kennis van het Brusselse autodeellandschap optimaliseren om jou een nog betere service te bieden. Maar wat houdt de uitbreiding nu precies in?

De belangrijkste verandering is uiteraard dat je vanaf nu ook Poppy in Brussel kan gebruiken. Alles zal in Brussel net hetzelfde als in Antwerpen verlopen: je boekt, opent en sluit een wagen via de app, je betaalt hetzelfde bedrag per minuut en je parkeert je wagen gratis op een openbare parkeerplaats in de homezone van Brussel.

Verkeer tussen steden

Initieel zal je van Antwerpen naar Brussel (en andersom) kunnen rijden en jouw rit daar zonder meerkost kunnen afsluiten. Dit is een testproject. Indien we merken dat er te veel wagens in een bepaalde homezone blijven staan, zin we genoodzaakt deze regel aan te passen.

Homezone van Brussel

De homezone van Brussel.
De rode gedeeltes vormen de Poppy-zone van Brussel.

 

De homezone van Brussel is een lichtjes aangepaste versie van de homezone van Zipcar. Op de bovenstaande afbeelding zie je de homezone die vanaf vandaag initieel gebruikt wordt. Helaas is de luchthavenparking van Brussels Airport niet op tijd klaar geraakt voor de overgang, dus zit die ook niet in de zone. We doen echter ons best om die zo snel mogelijk aan onze service toe te voegen. Hou onze sociale media en nieuwsbrief in de gaten voor wijzigingen rond de luchthavenparking.

Aantal wagens

In Brussel kan je gebruikmaken van 100 Poppy-wagens. Het zijn de vertrouwde Volkswagen e-Golf en Audi A3 g-tron die aan een ratio van 50/50 verdeeld zijn over onze hoofdstad. Aangezien de 100 wagens van Antwerpen komen, zal het aantal wagens in Antwerpen ook verlagen.

Voortaan zal je in Antwerpen nog gebruik kunnen maken van zo’n 200 wagens. Vervolgens zullen we andere voertuigen toevoegen om ons wagenpark daarna verder naar eveneens 100 wagens te verlagen. Door de toevoeging van andere voertuigen zal onze vloot in Antwerpen echter groter zijn dan ooit tevoren!

Maximale duur reservatie

Nog een wijziging is de maximale duur van jouw reservatie indien je vanuit Brussel vertrekt. In Antwerpen kan je tot 72 uur in reservatie zitten met een en dezelfde wagen. In Brussel dien je jouw sessie binnen de 24 uur af te sluiten. Enkel tijdens schoolvakanties mag je de wagen tot 72 uur in jouw bezit hebben indien je een wagen uit Brussel neemt.

Een Poppy-wagen in Brussel.
Momenteel kan je jouw Poppy-wagen van de ene homezone naar de andere brengen, zonder daarvoor een meerkost te betalen.

 

Interparking

In Brussel zijn er verschillende Interparkings waar je gratis met je Poppy-wagen mag parkeren. In die Interparkings ben je wel verplicht om te parkeren op de parkeerplaatsen voorbehouden voor autodelen.

De parkings worden aangeduid in de Poppy-app en in de parkings is het duidelijk aangegeven waar je die speciale parkeerplaatsen kan vinden. Echter, in Interparking Rogier is het moeilijk om die plaatsen te vinden. Daar zijn ze te vinden op verdieping -3. In elke aangeduide Interparking (zie app) is er verbinding om je wagen te openen en te sluiten.

Betalingen

Aan de prijzen verandert niets. Je zal dus gewoon een wagen blijven huren aan 0,33 euro per minuut en een stopover kunnen doen aan 0,10 euro per minuut. Ook het dagtarief van 90 euro en de betalingsmethode van een reguliere kredietkaart blijven ongewijzigd.

Heb je nog vragen? Chat, mail of bel ons en wij helpen je graag verder! Download nu de Poppy-app zodat je gemakkelijk naar Brussel kan reizen. 📲

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

Hoe gebruik ik een Poppy-step? 🛴

Je kan nu, naast wagens en scooters, ook Poppy-steps gebruiken in Antwerpen en Brussel. Zo wordt Poppy het eerste free-floating platform in Europa dat zowel deelwagens, als -scooters en -steps aanbiedt.

Rij met Poppy naar Brussels Airport ✈️

Geweldig nieuws! Je kan nu Poppy gebruiken om naar de luchthaven in Zaventem te gaan of terug naar huis te keren na je vlucht. Poppy heeft de beste parkeerplaatsen voor jou gereserveerd in P1, dus je hoeft je geen meer zorgen te maken dat je jouw vlucht mist.

Zoveel uur spendeer je in de file en andere straffe cijfers 😱

Antwerpen staat wereldwijd op de 94ste plaats wereldwijd qua file-impact. Het is daarmee de stad met de meeste file-impact in België. Brussel volgt op nummer twee.