Parkeren in Antwerpen:
hier vind je (bijna) altijd parkeerplaats 🅿️

Parkeren in Antwerpen kan vaak frustrerend zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de plaatsen waar jij het makkelijkst je Poppy-wagen kan achterlaten.

Een van de voordelen van Poppy is dat je jouw wagen gratis kan parkeren in de volledige homezone van Antwerpen. Helaas is het niet altijd even makkelijk om plaats te vinden in hartje Antwerpen. Wij hebben een lijst opgesteld met plaatsen waar jij (bijna) altijd je Poppy-wagen kan parkeren. ✌🏻

1. Gedempte Zuiderdokken (GPS: Vlaamse Kaai/Waalse Kaai)

Een van de grootste openbare parkings in Antwerpen vind je terug op het Zuid. De Gedempte Zuiderdokken worden omringd door de Vlaamse en Waalse kaai en heeft zo’n 1930 plaatsen ter beschikking. Je hebt hier niet enkel veel plaats om te parkeren, je bevindt je ook nog eens midden in het Zuid. Het Koninklijk Museum van de Schone Kunsten, de Scheldekaai en verschillende horecazaken bevinden zich op wandelafstand van waar jij geparkeerd staat.🚶🏻

💡 Poppy-tip: de plaatsen aan de buitenkant van de Gedempte Zuiderdokken zijn soms betalend voor niet Poppy-wagens. Hier heb jij meestal meer kans om je wagen gratis achter te laten! 😉

2. Nationalestraat

Tussen de Groenplaats en het Zuid bevindt zich de Nationalestraat, een lange straat vol winkels. 🛍 Overdag is parkeren in de Nationalestraat zelf niet de beste optie. Maar er zijn vele zijstraten verbonden aan de hoofdstraat. Hier kan je al snel een vrije parkeerplaats vinden.

Toch geen plaats in de zijstraat? Geen probleem, je bent zo terug in de Nationalestraat en kan je nog eens in een andere zijstraat een kijkje nemen. Later op de avond is de kans veel groter dat je in de Nationalestraat zelf kan parkeren. 🌙 Sta je eenmaal geparkeerd, dan ben je vlakbij het centrum van Antwerpen.

3. Interparking Meir (GPS: Eiermarkt 33/35)

Je kan ook gratis parkeren in Interparking Meir, zo ben je meteen in hartje Antwerpen, aan de voet van de bekende winkelstraat de Meir. Je mag jouw Poppy-wagen parkeren op de aangeduide plaatsen. Meer informatie over hoe je gratis parkeert in Interparking Meir vind je hier. ⬅️

Interparking Meir
Je kan gratis parkeren in Interparking Meir op de voorbehouden plaatsen voor carsharing. 🚗

 

4. Scheldekaaien (GPS: Cockerillkaai / Sint-Michielskaai / Jordaenskaai)

Op de Scheldekaaien vind je verschillende openbare parkings. Sommige van die parkings worden momenteel wel verbouwd, dus geniet ervan nu het nog kan. 🚧

De parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai (met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestraat) is daardoor verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat. Die nieuwe parking is goed voor 1.000 parkeerplaatsen. Moet je toch verder in het noorden van Antwerpen zijn, parkeer dan op de Jordaens- of de Orteliuskaai, dichtbij het Museum aan de Stroom (MAS).

5. De straatjes rond het Eilandje (GPS: Brouwersvliet / Oudeleeuwenrui)

Op het Eilandje parkeren is niet altijd even gemakkelijk. Er is veel eenrichtingsverkeer, daarom kan het soms moeilijk zijn om je door de straten te navigeren. 🤔 De beste kans op parkeerplaats vind je rond het MAS (Museum aan de Stroom). Ter hoogte van de Napoleonkaai zijn enkele parkeerplaatsen voorzien.

Parkeren in Antwerpen: man loopt weg bij een Rode Volkswagen e-Golf van Poppy.
Ter hoogte van de Napoleonkaai zijn enkele parkeerplaatsen voorzien rond het MAS.

 

Er zijn ook vaak vrije parkeerplaatsen te vinden in de zijstraatjes, maar voor meer kans moet je iets meer richting Schipperskwartier. Op de Brouwersvliet, die overloopt in de Oudeleeuwenrui (ten zuiden van de unieke setting van Felix Pakhuis), vind je vast en zeker wel een plaatsje! 👊🏻

Aan het Eilandje vind je ook de parking Rijnkaai. Graag herinneren we je eraan dat Poppy-wagens niet gratis kunnen parkeren op die parking. Vermijd dus parking Rijnkaai.

6. Gloednieuwe P&R aan Justitiepaleis (GPS: Singel)

Aan het knappe staaltje architectuur van het nieuwe Justitiepaleis en tegenover de -eveneens van knap architectenwerk voorziene- hogeschool Karel de Grote (KdG) is een spiksplinternieuwe Park & Ride aangelegd aan de Singel. Je kan er gratis je Poppy-wagen achterlaten en via de Brederodestraat te voet, met de fiets, een Poppy-scooter of met het openbaar vervoer de stad in trekken.

7. Parking Pidpa (GPS: Desguinlei)

Ten slotte vind je enkele honderden meters verder ook nog een grote parking aan de Desguinlei bij het Pidpa en Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) PIVA. Ook hier kan je jouw voertuig gemakkelijk achterlaten.

Klaar om tijd en geld te winnen voor parkeerplaats te vinden? Download dan nu de gratis Poppy-app! 📲⬇️

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

Deze 5 technologieën zijn de toekomst van het autorijden 🔮

Het leven in Autoland staat nooit stil. De grote autogroepen vernieuwen hun wagens steeds opnieuw om betere en geavanceerdere wagens te maken. Dat leidt tot heel wat nieuwe technische snufjes.

5 misverstanden over carsharing ❌

Van 'Carsharing is te duur' tot 'Er is maar 1 vorm van carsharing'. Poppy pluist de vijf grootste misverstanden over carsharing uit.

3 activiteiten om met een Poppy te doen 😁

Weet je niet wat te doen op een zaterdag? Geen probleem, Poppy helpt je uit de nood!