Met een Volkswagen e-Golf rijden? Simpel! 😄

De e-Golf is een volledig elektrische wagen met een automatische versnellingsbak. De kans is groot dat je hier nog geen ervaring mee hebt. Moeilijk is het niet, maar je moet wel weten hoe het werkt. Met deze tips en tricks lukt het je ongetwijfeld!

De Poppy-vloot bestaat uit 200 Volkswagen e-Golf wagens en 150 Audi A3 g-tron wagens. Moeilijk is het niet om met een elektrische wagen met automatische versnellingsbak te rijden, maar je moet wel weten hoe het werkt. Bekijk het korte filmpje en lees onder het filmpje stap voor stap hoe je met een elektrische wagen rijdt. 👇🏻

Je begint door een Volkswagen e-Golf te boeken via de Poppy-app. 📱 Met de filterknop rechts bovenaan (schuifbalken) kan je gemakkelijk een e-Golf terugvinden. Nadat je hem geboekt hebt, open je de wagen en stap je in.

Poppy Filter
Met de filterknop kan je gemakkelijk filteren op het soort wagen en rijbereik.

 

Wagen starten

Stap 1: Om de wagen te starten, moet je er zeker van zijn dat je begint met de pook in ‘P’ van ‘Park’. Staat de wagen niet in ‘P’? Dan moet je de rem -de linkse pedaal- ingedrukt houden terwijl je de pook naar ‘P’ duwt.

Stap 2: Zit je al in ‘P’, zoals het normaal hoort? Super! Hou opnieuw de rem ingedrukt en duw dan op de ‘Start/Stop-knop’. Een e-Golf heeft geen motor, maar een batterij. Daarom hoor je dat de wagen gestart is als je een ‘ploem-ploem’-geluidje hoort. 🔊 Heb je geen geluidje gehoord? Dan hield je waarschijnlijk de rem niet (hard genoeg) in en is de wagen niet gestart, hoewel het dashboard wel aanspringt. Probeer het gewoon opnieuw met de rem ingedrukt.

Stap 3: Als je het geluidje gehoord hebt, is de wagen gestart. Met een automatische versnellingsbak hoef je niet te schakelen tijdens het rijden. Je dient enkel de pook in de juiste stand te plaatsen. Om de pook te wisselen van stand, hou je altijd de rem ingedrukt. Zet de wagen in ‘D’ van ‘Drive’ om vooruit te rijden of in ‘R’ van ‘Reverse’ om achteruit te rijden. Als je de rem loslaat en vervolgens het gaspedaal -rechtse pedaal- induwt, begint de wagen te rijden. 🚗

Middenconsole e-Golf
Op de middenconsole van de e-Golf vind je de ‘Start/Stop-knop’ en de verschillende standen. Om te starten moet de pook in ‘P’ van ‘Park’ staan.

 

Stap 4: Als de wagen niet meteen zou starten, staat de handrem misschien nog op. Normaal gaat die automatisch af, maar soms zit het even niet mee en moet je het handmatig doen. Dat doe je heel simpel door het handremknopje in de middenconsole naar beneden te drukken. Als het streepje geen oranje licht meer geeft, staat de handrem af. En vertrekken maar!

💡 Tip: Met een automatische versnellingsbak dien je enkel je rechtervoet te gebruiken om zowel gas te geven als te remmen. De linkervoet heb je niet nodig en kan je tijdens de volledige rit links vooraan op de voetsteun laten rusten.

Rijbereik verhogen

Vaak heerst bij elektrisch rijden nog de ‘range anxiety’ of angst om stil te vallen zonder elektriciteit. 🔋 Toch kan je met een e-Golf een heel eind rijden. Om je rijbereik te verhogen kan de volgende trucjes toepassen:

  • Zet de wagen niet in ‘D’, maar geef hem nog een tikje omlaag zodat je in ‘B’ van ‘Battery’ rijdt. Als je dan tijdens het rijden het gaspedaal loslaat of remt, zal de wagen zich vanzelf een beetje bij gaan laden. 🙌🏻
  • Zet de wagen in Ecomodus of Eco+modus door op ‘MODE‘ te drukken in de middenconsole. Blijf erop drukken om van modus te veranderen. Door dit te doen zullen het vermogen en de maximumsnelheid van de wagen begrensd worden, waardoor de wagen minder zal verbruiken en je verder kan rijden.
  • Trek niet te snel op.
  • Hoe rustiger en constanter je rijdt, hoe langer je wagen mee zal gaan.
  • Je kan de wagen onderweg ook zelf opladen.
Eco modus
Door op eco- of eco+modus te rijden zal je rijbereik hoger liggen.

 

Rit beëindigen

Stap 5: Ben je klaar met rijden? Parkeer de wagen dan legaal op een publieke parkeerplaats binnen de homezone. Zodra de wagen stil staat, zet je de wagen in ‘P’ van ‘Park’ terwijl je de rem ingedrukt houdt. Hou die ingedrukt als je vervolgens op de ‘Start/Stop-knop’ duwt. Je ziet het dashboard veranderen en de wagen is gestopt. Nog even de handrem opzetten door het klepje van de handrem in de middenconsole omhoog te trekken en je bent klaar om uit te stappen, de deur te sluiten en de rit te beëindigen in de app!

Handrem Volkswagen e-Golf
Je kan de handrem aanzetten door aan het hendeltje te trekken en afzetten door het naar beneden te duwen.

 

Heb je nog vragen omtrent elektrisch rijden? We helpen je graag verder! Stuur ons een chatbericht door op het rode bolletje rechts onderaan je scherm op onze website te klikken. 🔴 At your service! 🙌🏻 Lees ook onze blog/bekijk ons filmpje hoe je een elektrische wagen oplaadt. 🔌

Psst, download onze app hier! ⬇

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu