Kom met Poppy in festivalsfeer 🎉

De festivalzomer ziet er weer top uit! Op welke festivals zal jij deze zomer volledig uit de bol gaan?

Het WK voetbal draait op volle toeren, maar sommigen kijken liever uit naar iets totaal anders. Feesten kan je niet enkel bij een voetbalmatch, maar uiteraard ook op de festivals. Het festivalseizoen staat voor de deur en wij hebben de leukste voor jou opgesomd! 😍

Ben je er klaar voor? Here we go! 🚀

Juni

29 juni – 1 juli: Couleur Café (Atomium – Brussel) & Sunrise Festival (De Lilse Bergen – Gierle)

Cultuur opsnuiven op een festival kan nergens beter dan op Couleur Café! 🎷 Je vindt er een mix van muziekgenres zoals hiphop, soul, funk, word, reggae, dub, electronic music & latin. Parkeren kan gratis in de buurt van de grote metrostations en dan kan je van daaruit een metro nemen. Ⓜ Voor Parking P2 naast het festivalterrein kan je op de website een parkeerplaats kopen voor 13 euro per dag.

Ben je commerciëler ingesteld? Dan kan je tijdens dezelfde dagen op het Sunrise Festival toppers als Bizzey, Coone, Jebroer en enorm veel meer artiesten bewonderen. 🤤 Parking kost je hier 10 euro.

30 juni: Elrow Town (Linkeroever – Antwerpen)

Er staan drie eendagsfestivals in dit lijstje, maar Elrow Town is ongetwijfeld de allergekste! 😝 Het extraverte concept is overgewaaid van Spanje, maar je moet wel snel zijn, meer dan 90 procent van de tickets zijn namelijk al uitverkocht. Je kan je wagen voor 10 euro parkeren op parking ‘Burchtse Weel‘ of je kan je sessie gewoon beëindigen in de buurt van het festival aangezien het zich in de homezone bevindt. Let wel op: de straten rondom het festival worden afgesloten.

Vrienden bij een Poppy
Met enkele vrienden kan je gemakkelijk de kosten drukken!

Juli

5 juli – 8 juli: Rock Werchter (Werchter)

Een van Belgiës bekendste festivalsRock Werchter, kent dit jaar weer een geweldige line-up met onder meer London Grammar, Pearl Jam, Arctic Monkeys en The Script. 🤟🏻 Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. Parkeren kost 20 euro vanaf woensdag 4 juli of 15 euro vanaf donderdag 5 juli en dit ongeacht de parkeertijd.

7 juli – 8 juli: Ostend Beach (Oostende)

Voor elektronische beats en urban voices in een unieke setting moet je in Ostend Beach zijn. Dopebwoy, DJ Licious en Lady S verwennen je een heel weekend lang met de beste muziek van elektroland! ⚡ De enige parking in de buurt is ‘Parking Station-Zee‘. from the highway. Je betaalt ofwel anderhalve euro per uur of 15 euro per dag en er zijn 920 beschikbare plaatsen.

11 juli – 15 juli: Dour (Dour)

Dour is het bekendste festival in Franstalig België en kent een zeer specifiek publiek. Het festival draait om elektronische muziek als drum-’n-bass en dubstep. 🥁 Leuk weetje: er zijn zes elektronische laadpalen aanwezig zodat je jouw Volkswagen e-Golf kan opladen. Maar hoe doe je dat? 🤔 De parking van Dour is gratis tevens beschikbaar.

13 juli – 22 juli: Gentse Feesten (Gent)

Het langst durende festival van dit lijstje kan je vinden in Oost-Vlaanderen. De Gentse Feesten zijn in heel Europa gekend en is een echt familiefestival waar je eveneens veel cultuur kan opsnuiven. 👨‍👩‍👧‍👧 Voor parking raadpleeg je best de website van de Gentse Feesten.

14 juli: Hype-O-Dream (Waregem)

House, techno, hardstyle, hardcore, noem maar op. Alle hardere stijlen zijn vertegenwoordigd op het Hype-O-Dream festival in Waregem. Hou je het wat rustiger met Henri PFR of ga je volledig uit de bol met Angerfist? 👊🏻 Je kan je Poppy achterlaten op parking EXPO en Verbindingsweg.

20 juli – 22 juli: Tomorrowland (Boom)

Een van ’s werelds bekendste festivals bevindt zich in Boom. Tomorrowland is de thuishaven van Dimitri Vegas & Like Mike is een oase van liefde voor elkaar en voor geweldige elektronische muziek. ❤ Alle tickets zijn helaas wel al de deur uit. Heb je een ticket? Koop je parkeervoucher dan online want ter plekke kost het je 5 euro meer!

20 juli – 21 juli: Borgerwood (Borgerhout – Antwerpen)

Terug wat cultureler gericht komen we bij Borgerwood terecht. Met Coely en Faisal als headliners kan het niet anders dan een dik feestje worden op een milieuvriendelijk toneel. Kom hier zeker eens langs de Poppy-stand voor leuke prijzen of laat een gratis polaroidfoto van je maken. 📸 In de homezone kan je gemakkelijk gratis parkeren.

Volkswagenlogo op Poppy
Op Dour kan je zelfs je Volkswagen e-Golf opladen!

Augustus

3 augustus – 4 augustus: Linkerwoofer (Linkeroever – Antwerpen) & Reggae Geel (Geel)

Voor een bijna volledig Belgische line-up moet je op Linkerwoofer zijn. Van The Van Jets over Jasper Erkens tot Zwangere Guy, stuk voor stuk Belgische toppers. 🇧🇪 Toch zal Kraantje Pappie ook een stukje Nederland meenemen. 🇳🇱 Het ligt in de homezone, dus gratis parking. 😄

Op het bekendste reggaefestival van het land kom je vooral reggae tegen natuurlijk. Toch zal Slongs voor wat rap zorgen en zal je ook je heupen kunnen laten swingen op latin in Reggae Geel. 💃🏼

10 augustus – 12 augustus: The Qontinent – Indestructible (Puyenbroeck – Wachtebeke)

Opnieuw naar de hardere stijlen dan, maar dan ook enkel harde stijlen op The Continent – Indestructible in Wachtebeke, waar ook De Warmste Week was. Mandy, Psyko Punkz, Wildstylez en Zatox zijn maar enkele headliners op volledig los te gaan! 👹 Oh ja, Korsakoff is ook van de partij. 😏 Parking kost je 10 euro voor 1 dag, 15 voor twee of drie dagen.

11 augustus – 12 augustus WECANDANCE (Zeebrugge)

Dancevibes op het strand van Zeebrugge, dat is WECANDANCE. 5 stages met 5 verschillende genres: van house tot techno en hiphop. Dansen maar! 🕺🏻

15 augustus – 19 augustus: Pukkelpop (Kiewit – Hasselt)

Het bekendste festival van Limburg kent ook dit jaar weer een stevige line-up. Imagine Dragons en Kendrick Lamar zijn op zaterdag slechts twee van de grote namen. 🐉 Ga je op vrijdag naar Pukkelpop? Laat je dan betoveren door talent van eigen bodem: Oscar And The Wolf. 🐺 Parkeerinfo komt later op de website van Pukkelpop.

Meisje stapt in Poppy
Instappen en wegwezen naar je favoriete festival!

September

1 september: Laundry Day (Linkeroever – Antwerpen)

Om het (was)lijstje af te sluiten nog een eendagsfestival en dat op homeground. Dit jaar verandert er toch het een en ander aan Laundry Day. 👗 Het dancefestival zegt gedag tegen het hardstyle podium en zet vooral in op hiphop en drum-‘n-bass. 💥 Parking kost je 10 euro, of gewoon gratis in de homezone!

Neem een Poppy naar jouw favoriete festival, download nu de app! ⬇

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

De ultieme Poppy-tipgids 💡

Met deze tips word jij een echte Poppy-expert. Ken jij alle tips al?

Ontdek de 5 gezelligste koffiebars van Antwerpen met Poppy ☕️

De keuzes aan koffiebars in Antwerpen zijn legio. Gelukkig heeft Poppy de vijf leukste koffiebars voor jou uitgekozen. Pluspunt: ze zijn allemaal makkelijk te bereiken met een van onze Poppy-scooters!

De 5 beste films van oktober 2018 🎬

Oktober is filmmaand bij Poppy! Daarom zetten wij de vijf beste films voor jou even op een rijtje.