Hoe laad je een Volkswagen e-Golf op? ⚡️

De e-Golf is een volledig elektrische wagen. Je laadt hem niet op zoals een benzine- of dieselwagen in een tankstation, maar wel door hem op te laden aan een laadpaal. Hoe dat werkt? Je ziet en leest het hier!

Hoe werkt dat nu, een wagen opladen? Het is helemaal niet moeilijk, maar je moet wel weten hoe je te werk moet gaan. Je ziet en leest het hier! Bekijk het korte filmpje en lees onder het filmpje stap voor stap hoe je een elektrische wagen oplaadt. 👇🏻 Let op! Stap 3 is veranderd.*

Poppy zorgt ervoor dat de wagens steeds opgeladen zijn. Toch kan het altijd eens voorkomen dat er net iemand anders mee gereden heeft, of jij zelf onderweg de wagen zou moeten opladen door een lange rit. Dat kan en is volledig op onze kosten! Hoe doe je dat?

Stap 1: Je parkeert de wagen op een laadplaats voor elektrische wagens. In bovenstaand filmpje zie je een AC-lader aan het werk. Een AC-lader werkt op wisselstroom en heeft daardoor gemiddeld 4 à 5 uur nodig om een volledig platte batterij op te laden. Het maakt ook gebruik van de laadkabel van de wagen. ⚡

AC-laden

Stap 2: Je kan de wagen als volgt opladen aan een AC-lader: zet de wagen uit door de wagen in ‘P’ te zetten en op de ‘Start/Stop-knop’ te drukken. Je kan de handrem aanzetten door het knopje van de handrem in de middenconsole omhoog te trekken. Als het streepje oranje kleurt, staat de handrem aan. Hoe je dit precies doet, kan je hier lezen.

⚠ Het is belangrijk dat de elektrische motor afstaat alvorens je de wagen vastkoppelt aan een laadpaal. Indien je dit niet doet, kan er een technische storing optreden. ❌

Stap 3: Neem nu de laadkaart uit het handschoenenkastje*. Stap uit en neem de laadkabel uit de kofferbak. Aan de rechter achterkant van de wagen staat de klep om de wagen op te laden. Je kan die openen door er aan de linkerkant eenmalig op de duwen. De klep komt dan vanzelf los.

Stap 4: Stop nu één uiteinde van de kabel in de wagen. Let op! Elk uiteinde van de kabel past maar in één aansluiting. Het ene past in de wagen, het andere in de laadpaal. Steek het andere uiteinde nu in de laadpaal zodat de wagen en de paal met elkaar verbonden zijn. Zorg ervoor dat de kabel netjes langs de wagen ligt, zodat niemand er hinder van ondervindt. Duw beide kanten nog eens goed aan. De wagen zal niet opladen als de kopstukken niet hard genoeg ingeduwd zijn.

Elektrisch laden
Zorg ervoor dat beide kanten van de laadkabel stevig in de aansluitingen gedrukt zijn.

 

Stap 5: Swipe/Hou de laadkaart nu voor de scanner op de laadpaal. Je zal een piep horen. Ga nu terug naar de wagen en kijk op het dashboard of je een groene stekker ziet flikkeren en ook de oplaadtijd die nodig is om de wagen volledig op te laden ziet verschijnen. Als je dat ziet, laadt de wagen op. Zie je het niet, dan heb je waarschijnlijk iets fout gedaan bij de vorige stappen. Probeer het dan opnieuw! ⚡

Stap 6: Is de wagen aan het opladen? Super! Steek de laadkaart nu terug achter in het handschoenenkastje* en sluit alle ramen en deuren. Om de laadkabel vast te zetten, doe je de deur op slot. Dit doe je door een ‘Stopover’ te doen of te klikken op ‘Rit beëindigen’. Dat is afhankelijk van wat je nog met de wagen wil doen en waar jij je bevindt (binnen of buiten de zone).

Laadkaart e-Golf zonneklep
Stop ten alle tijden de laadkaart terug achter in het handschoenenkastje*!

 

Stap 7: Wil je een AC-kabel ontkoppelen van de wagen? Als je in ‘Stopover’ staat, hervat je gewoon je rit. Als je een nieuwe reservatie start, dan open je de wagen. Je kan de kabel nu gewoon uit de wagen trekken. Moest dit niet meteen lukken, dan loop je eerst naar de bestuurderskant en doe je de deur open. In de binnendeur druk je op de knop om de deuren te vergrendelen en dan op het knopje om te ontgrendelen (die knoppen hebben het icoontje van respectievelijk een gesloten en een open slot). Hierdoor zal ook de laadkabel het signaal krijgen om te ontgrendelen. Nu kan je de kabel wel uit de wagen trekken. 🔋

Stap 8: Trek vervolgens ook de kabel uit de laadpaal en berg hem netjes terug op in de kofferbak van de wagen. Nu ben je good to go!

Poppy laadetiquette
Rijd je met een elektrische Poppy-wagen? Hou je dan steeds aan deze regels bij het opladen! 🚗

DC-laden

Er bestaan ook snelladers (genaamd DC-laders) die werken op gelijkstroom in plaats van wisselstroom. Indien je die wil gebruiken, dien je contact ons op te nemen zodat wij je gedetailleerd kunnen uitleggen hoe dit werkt.

Heb je nog vragen omtrent elektrische wagens? We helpen je graag verder! Stuur ons een chatbericht door op het rode bolletje rechts onderaan je scherm op de website te klikken. 🔴 At your service! 🙌🏻

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

De perfecte scooterrit door Antwerpen 😌

Van terrasjes doen op het Zuid tot shoppen op de Meir. Wij hebben alvast een super toffe scooterrit voor jou gepland.

Hoe gebruik ik een Poppy-step? 🛴

Je kan nu, naast wagens en scooters, ook Poppy-steps gebruiken in Antwerpen en Brussel. Zo wordt Poppy het eerste free-floating platform in Europa dat zowel deelwagens, als -scooters en -steps aanbiedt.

Hoe gebruik je Poppy’s nieuwe e-scooters? 🛵

Poppy heeft nieuwe e-scooters gelanceerd en heeft de uitbreiding waar jullie allemaal om vroegen: het is een tweezit! Lees hier hoe je hem kan gebruiken.