Deze 5 technologieën zijn de toekomst van het autorijden 🔮

Het leven in Autoland staat nooit stil. De grote autogroepen vernieuwen hun wagens steeds opnieuw om betere en geavanceerdere wagens te maken. Dat leidt tot heel wat nieuwe technische snufjes.

Op het Autosalon pakken de autofabrikanten steeds uit met hun nieuwste en beste wagens. Hun pronkstukken bevatten vaak de nieuwste technologieën. Deze vijf zijn de toekomst van het autorijden.

Toekomst van het autorijden

1. Half-autonoom rijden 🚗

De race naar de eerste zelfrijdende wagens is begonnen. Die loopt natuurlijk stap per stap. Daarom brengt onder andere de Volkswagen-groep al wagens op de markt met een stap in de goede richting. Ze zijn voorzien van zelfrijdende functies zoals ‘Fileassistentie‘, die zowel het stuur, de gaspedaal als de remmen bedient in de file.

Wanneer de eerste volledig autonome wagens op de markt komen, blijft nog even gissen, maar de komende jaren zien er alvast veelbelovend uit!

2. Parkeren op afstandsbediening 🎚

Sommige wagens konden zich reeds volledig zelf parkeren, maar daarvoor diende je in de wagen te blijven zitten. Dat kan nu dus ook vanop afstand. Terwijl jij langs de wagen staat, kan jij de wagen met je smartphone inparkeren. Opnieuw een stapje dichter bij het autonoom rijden.

3. Laserlichten 💡

Op de weg zie je soms verschillende kleuren van autolichten. De lichttechnologie is dan ook sterk geëvolueerd. Xenonlichten volgden de halogeenlichten op en die xenonkoplampen evolueerden verder naar ledlichten.

Fabrikanten zoals Audi gebruiken nu lasertechnologie die de weg voor de wagen verlicht met dezelfde kracht als het daglicht van de zon. ’s Nachts in donkere straatjes rijden zal dus een pak veiliger en aangenamer worden.

Autosleutels worden verleden tijd. Bij Poppy open je nu al je wagen via je smartphone.
Autosleutels worden verleden tijd. Bij Poppy open je nu al je wagen via je smartphone.

 

4. Polsband als sleutel 🔑

Autosleutels zijn zo 2018! Er bestaan nu al polsbanden die sportievelingen kunnen aandoen om hun wagen te openen en te sluiten. De polsband is waterdicht en kan opgeladen worden in de wagen.

Dit brengt heel wat mogelijkheden met zich mee: je kan verschillende accessoires zo omtoveren tot autosleutel: kettingen, smartphones (zoals bij Poppy, de toekomst van het autorijden), kledingstukken, smartwatches… Hoe weet een dief nu nog wat hij moet stelen om je wagen open te krijgen?

5. Inductieladen voor smartphone 📲

Over opladen in de wagen gesproken. Ingebouwde gps’en en TomToms worden amper nog gebruikt om de weg te vinden. Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen zijn smartphone om te navigeren. Helaas verbruiken apps zoals Waze veel batterij. Daar bestaan al gsm-houders en -opladers voor, maar de autogiganten komen nu met inductieplaten.

Leg je smartphone op de inductieplaat en hij laadt zo draadloos op. Zo val je onderweg nooit meer zonder stroom. In de huidige Poppy’s werken we wel nog met gsm-houders en -opladers zodat je jouw smartphone ook steeds kan opladen.

Welke technologie zou jij graag in de volgende Poppy’s zien? Laat het ons weten via een chatbericht! Bereid je er alvast op voor door de Poppy-app te downloaden.

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

5 misverstanden over carsharing ❌

Van 'Carsharing is te duur' tot 'Er is maar 1 vorm van carsharing'. Poppy pluist de vijf grootste misverstanden over carsharing uit.

3 activiteiten om met een Poppy te doen 😁

Weet je niet wat te doen op een zaterdag? Geen probleem, Poppy helpt je uit de nood!

4 shared mobility trends die alomtegenwoordig zijn 📈

Sharing is caring. De homo sapiens maakte er een spel van om zoveel mogelijk te hebben, maar voor de homo futuralis is delen het nieuwe hebben.