De ultieme Poppy-tipgids 💡

Met deze tips word jij een echte Poppy-expert. Ken jij alle tips al?

Weet jij echt alles over Poppy? Of kan je toch nog enkele handige tips gebruiken? Met deze ultieme gids wordt het nog handiger om Poppy te gebruiken en ontwijk je elke struikelblok!

1. Parkeer bovengronds

Parkeer altijd je wagen bovengronds. Als je je ondergronds parkeert, dan wordt de connectie met de wagen verbroken. 💔 Dit zorgt ervoor dat je de wagen niet meer kan openen of sluiten en dan moeten wij langskomen om de wagen te halen, wat kosten met zich meebrengt.

2. Eerste 30 seconden zijn gratis

Vanaf het moment dat je de wagen geopend hebt, zijn de eerste 30 seconden volledig gratis. 🤑 Deze 30 seconden kan je gebruiken om je spiegels en zetel goed te zetten en je rit te starten.

3. Sluit wagen na uitstappen

Controleer steeds of alle deuren en ramen gesloten zijn. Als er nog een raam of een deur (de kofferbak is ook een deur!) open staat, dan kan je de wagen niet correct afsluiten of in ‘Stopover’ zetten. ❌ Klik pas op ‘Stopover’ of ‘Rit beëindigen’ nadat je uit de wagen bent gestapt en alle ramen en deuren dicht zijn.

Wagen dichtdoen
Sluit eerst alle ramen en deuren voor je jouw sessie pauzeert of afsluit.

4. Laat voertuig ontwaken

Ken je het gevoel dat je ’s morgens nog even in je bed blijft liggen? 😴 Dat hebben onze voertuigen ook! Je kan de voertuigen vaak niet meteen openen nadat je hem gereserveerd hebt. De applicatie moet eerst nog verbinding maken met het voertuig. Dit proces kan enkele minuten duren. Normaal is het voertuig na één minuten wakker. Vanaf het moment dat het ‘slotje‘ om het voertuig te openen in je applicatie volledig rood is (zo rood als de annulatieknop is), kan je het voertuig openen en je rit starten. 📲

5. 15 minuten gereserveerd voor jou

Wanneer je een voertuig boekt, is die 15 minuten alleen voor jou gereserveerd. ⏳ Dat wil zeggen dat andere gebruikers het voertuig niet kunnen zien op hun applicatie en dus ook niet kunnen openen. Als je het gereserveerde voertuig niet binnen de 15 minuten geopend hebt, vervalt de boeking en is het voertuig opnieuw beschikbaar voor andere gebruikers. ⌛

6. Deel nooit je account

Je mag je account nooit met iemand anders delen. 🚫 Vanaf het moment dat er iemand anders op je account rijdt, is die persoon niet verzekerd en zal hij/zij zelf moeten opdraaien voor alle kosten in het geval van schade of een ongeval. Je account wordt meteen geschorst als we dit merken!

Interparking Meir
Parkeren in Interparking doe je zo!

7. Gratis parkeren op Interparking

Aan de binnenkant van de zonneklep vind je een Interparking-kaart. Die kan je gebruiken om met een Poppy gratis te parkeren in de Interparkings die aangegeven zijn in onze app. 💳 Parkeer de wagen op de parkeerplaatsen gereserveerd voor carsharing. Hier lees je meer over hoe je moet parkeren op Interparking Meir.

Let op: dit geldt enkel voor Interparkings die aangegeven zijn in onze app. ⚠

8. Blijf binnen België

Van een alliteratie gesproken! ⬆ Met een Poppy mag je heel België doorkruisen, maar naar het buitenland rijden is niet toegelaten. 🇧🇪 P.S. Breda, Eindhoven en Maastricht behoren ook tot het buitenland.

9. E-Golf maakt enkel geluid bij opstarten

De Volkswagen e-Golf is volledig elektrisch. ⚡ De e-Golf heeft dus in plaats van een motor een batterij en maakt daarom geen geluid tijdens het rijden. 🔇 Enkel bij het opstarten hoor je een geluidje. Als je dit hoort is de wagen correct gestart. Vergeet na je rit niet op de ‘Start/Stop-knop‘ te duwen. Hoe je met een Volkswagen e-Golf rijdt? Zo!

Middenconsole e-Golf
Op de middenconsole van de e-Golf vind je de ‘Start/Stop-knop’ en de verschillende standen.

10. Parkeer gratis op publieke parkings

Met Poppy kan je overal gratis parkeren op publieke parkings in de Poppy-zone. Vergis je niet met een private parking. 🅿 Als je parkeert op een private parking en je krijgt een boete dan is die voor jou. Uiteraard mag je ook niet op laad- en loszones parkeren of op een mindervalideparking. ♿

Let op! De parking aan de Rijnkaai in Antwerpen is een publieke betaalparking met nummerplaatherkenning. Die parking behoort niet tot de mogelijkheden met een Poppy. 😔

11. Wagen 24 uur reserveren kost €90

Je kent het prijssysteem van Poppy normaal wel: je betaalt 0,33 euro per minuut als je rijdt. Zet je de wagen in ‘Stopover’ dan betaal je maar 0,10 euro per minuut en blijft de wagen voor jou gereserveerd. Wil je de wagen een hele dag gebruiken dan kan je hem voor 24 uur reserveren. 📆 Dit kost je 90 euro. Blijf dan wel steeds dezelfde wagen gebruiken en neem geen andere.

Je hoeft niets speciaals te doen voor het dagtarief. Reserveer de wagen zoals normaal en zet hem terug in de homezone wanneer je klaar bent. 📱 Het goedkoopste tarief is steeds van toepassing en ook als je de wagen pakweg 20 uur gebruikt, betaal je 90 euro. Na 24 uur kom je opnieuw in het minutentarief tot je een tweede keer over de drempel van het dagtarief gaat.

Let op! Bij elke rit/dag zit 200 kilometer inbegrepen in de prijs. Rijd je meer dan 200 kilometer, dan betaal je 0,25 euro per extra kilometer boven de 200. 🌐

Poppy meisje vrouw lachen zon app
Je betaalt automatisch via de kredietkaart die gelinkt is aan je app.

12. E-Golf is ideale stadswagen

De Volkswagen e-Golf is volledig elektrisch en heeft een rijbereik van 250 à 300 kilometer. De wagen is milieuvriendelijk en ideaal voor korte afstanden in de stad. 💚

13. A3 g-tron is perfect voor lange afstanden

De Audi A3 g-tron rijdt op CNG (dat is Compressed Natural Gas, met andere woorden: aardgas) en benzine. De g-tron heeft een rijbereik van bijna 1.000 kilometer en is in tegenstelling tot de Volkswagen e-Golf wel geschikt voor lange afstanden. 🚦

Ben jij volledig klaar voor je volgende of eerste rit? Download dan nu de app en begin met rijden! 👊🏻

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

Ontdek de 5 gezelligste koffiebars van Antwerpen met Poppy ☕️

De keuzes aan koffiebars in Antwerpen zijn legio. Gelukkig heeft Poppy de vijf leukste koffiebars voor jou uitgekozen. Pluspunt: ze zijn allemaal makkelijk te bereiken met een van onze Poppy-scooters!

De 5 beste films van oktober 2018 🎬

Oktober is filmmaand bij Poppy! Daarom zetten wij de vijf beste films voor jou even op een rijtje.

Parkeren in Antwerpen: hier vind je (bijna) altijd parkeerplaats 🅿️

Parkeren in Antwerpen kan vaak frustrerend zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de plaatsen waar jij het makkelijkst je Poppy-wagen kan achterlaten.