5 misverstanden over carsharing ❌

Van 'Carsharing is te duur' tot 'Er is maar 1 vorm van carsharing'. Poppy pluist de vijf grootste misverstanden over carsharing uit.

Of je nu een Poppy-gebruiker bent of niet, er bestaan nog steeds heel wat misverstanden over carsharing. Wij nemen vijf stellingen onder de loep.

Laten we stelling per stelling bekijken.

1. ‘Het is enkel voor de armen’ 💶

Voor velen is een wagen een statussymbool. Ze kopen een ‘dikke bak’ om ermee te pronken. Daarbij denken ze echter niet aan het milieu. De ‘chiquere’ wagens zijn meestal ook de meest vervuilende wagens die nu verkocht worden.

Wanneer ze dan toch eens Poppy gebruiken, bijvoorbeeld wanneer hun wagen in de garage is, merken ze dat Poppy toch niet zo armzalig is. Alle Poppy-wagens zijn namelijk een premium editie en bevatten heel wat snufjes die hun eigen wagen ook heeft.

Het grote pluspunt van de Poppy-wagens is dat ze allemaal milieuvriendelijk zijn. En Poppy zelf is dan ook nog eens een CO2-neutraal bedrijf.

Zeg nu zelf, wat is stoerder? Indruk maken met een vervuilende bolide of eentje die de wereld verbetert?

2. ‘Carsharing is te duur’ 💸

Deze bewering staat dan wel haaks op de eerste, toch zijn er ook mensen die in deze richting denken. Ze beginnen te rekenen, maar houden geen rekening met alle kosten van hun eigen wagen.

Bij Poppy betaal je namelijk een all-in prijs: brandstof, omnium verzekering, onderhoud, wegentaks, herstellingen, carwash en gratis parking zitten allemaal inbegrepen bij Poppy. Tel al jouw kosten eens bij elkaar op en maak dan de berekening met Poppy. De meesten komen goedkoper uit met carsharing!

Het Poppy-team heeft dagelijks werknemers op de baan om wagens schoon te houden.
Het Poppy-team heeft dagelijks werknemers op de baan om wagens schoon te houden.

3. ‘Er bestaat maar 1 vorm van carsharing’ 1️⃣

De term carsharing is nog relatief onbekend. Toch bestaat autodelen al tientallen jaren. We kunnen het namelijk opsplitsen in twee grote groepen: peer-to-peer-carsharing en one-way deelplatformen die wagens aanbieden om te delen. In die eerste groep gaan mensen hun persoonlijke wagen delen of ter beschikking stellen. Denk hierbij aan carpoolen of het verhuren van je wagen via een platform.

Poppy zit in de tweede groep, waarbij organisaties een hele vloot wagens ter beschikking stellen van hun gebruikers. Ook in deze groep kan je een onderverdeling maken tussen stationary based en free-floating. Bij de eerste groep dien je de wagen op te halen op een vooraf bepaalde locatie en hem daar ook terug te brengen. Denk hierbij aan Cambio. Bij het free-floating systeem van Poppy kan je de wagen ophalen waar hij staat en terug achterlaten waar je maar wil in de zone.

4. ‘Carsharing is enkel voor jongeren’ 🧑

Carsharing is voor iedereen met een rijbewijs. Bij Poppy heb je minstens twee jaar je rijbewijs nodig. Veel gepensioneerden kunnen tegenwoordig ook met een smartphone overweg en kunnen dus ook de Poppy-app bedienen. Vraag dat maar aan Fons De Lie. Met zijn 79 jaar is hij een van de oudste Poppy-gebruikers.

5. ‘Het is vies om in een deelwagen te kruipen’ 🚮

Sommigen hebben wat schrik om in een wagen te stappen die ervoor door iemand anders gebruikt is. Je weet natuurlijk niet wie er voor je in gezeten heeft. Wat je er zelf tegen kan doen, is handschoenen dragen, maar je kan ook gerust zijn. Poppy heeft dagelijks werknemers op de baan om de wagens te kuisen en schoon te houden.

Mocht je toch een vuile wagen tegenkomen? Meld dat en dan komt de wagen bovenaan de kuislijst.

Ben je inmiddels overtuigd van carsharing? Download dan gratis de Poppy-app!

App Store download

Poppy on Play Store

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu

3 activiteiten om met een Poppy te doen 😁

Weet je niet wat te doen op een zaterdag? Geen probleem, Poppy helpt je uit de nood!

4 shared mobility trends die alomtegenwoordig zijn 📈

Sharing is caring. De homo sapiens maakte er een spel van om zoveel mogelijk te hebben, maar voor de homo futuralis is delen het nieuwe hebben.