Blog

7 ideeën voor uitjes binnen een uur van Antwerpen en Brussel

🌳 Ontdek onze 7 favoriete plekjes voor Februari

Onze 5 thuiswerktips 👩🏽‍💻

Ontdek hoe we bij Poppy erin slaagden om al thuiswerkend de magie, de fun en de efficiëntie erin te houden tijdens dit speciale jaar.

2020, bedankt voor de lessen & opportuniteiten

Ontdek hoe wij door 2020 geraakten en wat er allemaal in dit bijzondere jaar gebeurde.

De Poppy zone werd uitgebreid 🗺

Jullie vroegen er massaal om, dus wij luisterden naar jullie 😃! Ontdek waar we momenteel een zone uitbreiding testen

Wij passen onze algemene voorwaarden aan ❣️

Ontdek hoe de prijzen van Poppy werken 👇🏼

Together, let’s make Friday smart again 🚀

Ontdek hoe en waarom we bij Poppy besloten om de Black Friday beleving te veranderen 👇🏼

Poppy doet mee met de Breast Cancer Awareness Month 🎀

Doe je mee aan dit avontuur voor wetenschappelijk onderzoek?

Wil je zelf je Poppy tanken? ⛽️

Krijg credits door een Poppy voertuig bij te tanken 🔥

CNG bij Poppy wordt bio dankzij Total ⛽

Ontdek hoe Poppy een milieuvriendelijk mobiliteit biedt dankzij de bioCNG van Total. Dit om de impact van iedereen op het milieu te verminderen.

Poppy is passie rood gekleurd, maar vooral een groen bedrijf!🍀

Ontdek de acties van Poppy om de impact op het milieu te minimaliseren !

Rijd naar 🛩 Charleroi Airport met een Poppy Seat Ibiza 🛩

Je kan nu met een Poppy SEAT Ibiza naar de luchthaven van Charleroi rijden 🚗

Poppy is in beweging voor de lokale gemeenschap

Ten gevolge van de maatregelen genomen om het COVID -19 virus te bestrijden, lanceert autodeelplatform Poppy initiatieven die gericht zijn op startups en op medische profielen. Poppy beschikt over 350 milieuvriendelijke wagens 🚗, 400 scooters 🛵 en biedt ook deelsteps 🛴 aan...

De vloot is compleet 🚀

Goed nieuws: alle modellen van de nieuwe vloot staan nu op straat 🚗

Poppy is 2 jaar geworden 🎂

Poppy rondt de kaap van 500 wagens en vernieuwt zijn volledige wagenpark.

🔐 Jouw veiligheid is Poppy’s prioriteit

Bij Poppy hechten we veel belang aan jouw privacy en gegevensbescherming. Ons online platform en onze servers zijn zeer goed beveiligd, daar kan je zeker van zijn.

World Food Day: het belang van verantwoorde en duurzame ♻️

Vandaag - woensdag 16 oktober 2019 - is het Wereldvoedseldag (World Food Day). Een belangrijke dag die tot doel heeft het bewustzijn van de hongerproblematiek in de wereld te vergroten.

Hoe gebruik je Poppy’s nieuwe e-scooters? 🛵

Poppy heeft nieuwe e-scooters gelanceerd en heeft de uitbreiding waar jullie allemaal om vroegen: het is een tweezit! Lees hier hoe je hem kan gebruiken.

Poppy is nu een complete mobiliteitsapp 📲

Het autodeelplatform Poppy is geëvolueerd naar een complete mobiliteitsapp. Je kan nu niet alleen wagens, maar ook elektrische scooters en elektrische steps delen via een en dezelfde app.

Zoveel uur spendeer je in de file en andere straffe cijfers 😱

Antwerpen staat wereldwijd op de 94ste plaats wereldwijd qua file-impact. Het is daarmee de stad met de meeste file-impact in België. Brussel volgt op nummer twee.

Rij met Poppy naar Brussels Airport ✈️

Geweldig nieuws! Je kan nu Poppy gebruiken om naar de luchthaven in Zaventem te gaan of terug naar huis te keren na je vlucht. Poppy heeft de beste parkeerplaatsen voor jou gereserveerd in P1, dus je hoeft je geen meer zorgen te maken dat je jouw vlucht mist.

4 shared mobility trends die alomtegenwoordig zijn 📈

Sharing is caring. De homo sapiens maakte er een spel van om zoveel mogelijk te hebben, maar voor de homo futuralis is delen het nieuwe hebben.

Hoe gebruik ik een Poppy-step? 🛴

Je kan nu, naast wagens en scooters, ook Poppy-steps gebruiken in Antwerpen en Brussel. Zo wordt Poppy het eerste free-floating platform in Europa dat zowel deelwagens, als -scooters en -steps aanbiedt.

Poppy breidt uit naar Brussel 🇧🇪

Een jaar en drie maanden na de lancering in Antwerpen breidt Poppy zijn activiteiten uit naar Brussel. Dit is wat er voor jou verandert.

3 activiteiten om met een Poppy te doen 😁

Weet je niet wat te doen op een zaterdag? Geen probleem, Poppy helpt je uit de nood!

Betekent de toekomst van mobiliteit enkel zelfrijdende wagens? 🤖

Zelfrijdende wagens zijn de toekomst, zegt men. Maar is dat wel zo? En zo ja, zal het straatbeeld dan enkel bezaaid zijn met zelfrijdende wagens?

5 misverstanden over carsharing ❌

Van 'Carsharing is te duur' tot 'Er is maar 1 vorm van carsharing'. Poppy pluist de vijf grootste misverstanden over carsharing uit.

Gezichten van Poppy: Pieterjan Van Dam 🧮

In 'Gezichten van Poppy' laten we je elke maand beter kennismaken met een Poppy-teamlid. Deze maand is het de beurt van onze CFO, Pieterjan Van Dam.

Deze 5 technologieën zijn de toekomst van het autorijden 🔮

Het leven in Autoland staat nooit stil. De grote autogroepen vernieuwen hun wagens steeds opnieuw om betere en geavanceerdere wagens te maken. Dat leidt tot heel wat nieuwe technische snufjes.

Poppy bestaat 1 jaar 🎂

Poppy viert op 15 januari 2019 zijn eerste verjaardag. Na een enorm leuk en spannend jaar is het tijd om even terug te blikken op de afgelopen 365 dagen.

Wie is er aansprakelijk bij een ongeval of schade? 🧐

Wie moet de schade betalen wanneer je een ongeval hebt bij Poppy en hoeveel zal dat kosten? Maak je geen zorgen, alles wordt hier duidelijk!

Maak je zakelijk account aan bij Poppy 💼

Sinds begin augustus 2018 is het mogelijk om jouw bedrijf te registreren bij Poppy. Dit betekent dat de ritten van jou en je collega’s op je bedrijf gefactureerd worden.

Parkeren in Antwerpen: hier vind je (bijna) altijd parkeerplaats 🅿️

Parkeren in Antwerpen kan vaak frustrerend zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de plaatsen waar jij het makkelijkst je Poppy-wagen kan achterlaten.

De 5 beste films van oktober 2018 🎬

Oktober is filmmaand bij Poppy! Daarom zetten wij de vijf beste films voor jou even op een rijtje.

Gezichten van Poppy: Nick Van den Eynde 👔

In 'Gezichten van Poppy' laten we je elke maand beter kennismaken met een Poppy-teamlid. Deze maand is het de beurt van onze Fleet Manager, Nick Van den Eynde.

Wat na een boete bij Poppy? 😢

Boetes krijgen vindt niemand leuk, maar helaas moeten we dit wel doorrekenen. Hoe dit juist in zijn werk gaat en wat jij kan doen om boetes te voorkomen, lees je hier.

Verhalen achter het stuur: Fons De Lie 👴🏻

In 'Verhalen achter het stuur' geven we je een blik in het leven van een Poppy-gebruiker. In oktober is het de beurt aan Fons De Lie.

De perfecte scooterrit door Antwerpen 😌

Van terrasjes doen op het Zuid tot shoppen op de Meir. Wij hebben alvast een super toffe scooterrit voor jou gepland.

De toekomst van mobiliteit is multimodaal 🛴🚲🛵🚗🚌🚉

De impact van de digitale transformatie is op verschillende vlakken voelbaar in onze economie. Ook de mobiliteitssector kan er niet aan ontsnappen. Wie elke dag in de file staat, voelt aan dat we op de huidige manier niet meer verder kunnen.

Ontdek de 5 gezelligste koffiebars van Antwerpen met Poppy ☕️

De keuzes aan koffiebars in Antwerpen zijn legio. Gelukkig heeft Poppy de vijf leukste koffiebars voor jou uitgekozen. Pluspunt: ze zijn allemaal makkelijk te bereiken met een van onze Poppy-scooters!

Zó rijd je met een Poppy-scooter 🛵

Poppy heeft scooters! Het concept is hetzelfde als dat van onze wagens, maar dan met scooters. Hoe je precies met een scooter rijdt, lees je hier.

Ga met Poppy naar zee en krijg 1 uur gratis 🏝

Met de hittegolf waar België momenteel onder kreunt, heeft Poppy de perfecte oplossing. Ga met een Poppy naar de Belgische kust en wij geven je een uur gratis rijtijd voor je volgende rit.

Gezichten van Poppy: Dorien Deleyn 😄

In 'Gezichten van Poppy' laten we je elke maand beter kennismaken met een Poppy-teamlid. Deze maand is het de beurt van onze Happiness Officer, Dorien Deleyn.

De ultieme Poppy-tipgids 💡

Met deze tips word jij een echte Poppy-expert. Ken jij alle tips al?

Kom met Poppy in festivalsfeer 🎉

De festivalzomer ziet er weer top uit! Op welke festivals zal jij deze zomer volledig uit de bol gaan?

WK-gekte bij Poppy: hier kijk je op groot scherm ⚽️

De Rode Duivels strijden voor eremetaal in Rusland, maar waar ga jij het WK voetbal volgen? Wij lijsten de leukste plekken op!

Verhalen achter het stuur: Carlien Cavens 🧘🏽‍♀️

In 'Verhalen achter het stuur' geven we je elke maand een blik in het leven van een Poppy-gebruiker. Deze maand is het de beurt van Carlien Cavens.

Poppy is CO2-neutraal 🍀

Poppy is groen! Naast milieuvriendelijke wagens heeft Poppy sinds zijn oprichting het CO2-neutral® label van het internationaal erkende CO2logic.

Krijg met Poppy korting bij Ahooga Bike 🚲

Poppy en Ahooga Bike slaan de handen in elkaar. Door de fiets en de wagen te combineren gaan ze samen voor een meer multimodaal Antwerpen.

Zó parkeer je in Interparking Meir 👀

Sinds 1 mei 2018 kan je met een Poppy ook gratis parkeren in Interparking Meir. Waar je precies dient te parkeren en hoe het werkt, lees je hier!

5 tips voor veiliger verkeer ⛑

Poppy en Responsible Young Drivers organiseren de veiligheidsweek. Daarom hebben we voor jou vijf tips opgelijst die je helpen veiliger te rijden.

De 6 mooiste bestemmingen in België 🏞

In België bruist het van de mooie steden en omdat ons land relatief klein is, zijn ze allemaal makkelijk bereikbaar met een Poppy. Ben je klaar om toerist in eigen land te spelen? Instagram will love it!

Poppy lanceert Spotify-playlists 🔊

De wagen in, muziek aan! Zo denken veel mensen wanneer ze hun wagen instappen. Daarom heeft Poppy speciaal voor jou Spotify-playlists aangemaakt. Ontdek ze hier!

Poppy voert nieuwe veiligheidsmaatregelen in 🚗

Poppy is een groot succes! Jammer genoeg wordt er ook sporadisch onverantwoord en onveilig gereden met onze wagens. Om dit tegen te gaan, hebben we een een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Zo bouwen we samen aan een betere en veiligere stad.

Hoe laad je een Volkswagen e-Golf op? ⚡️

De e-Golf is een volledig elektrische wagen. Je laadt hem niet op zoals een benzine- of dieselwagen in een tankstation, maar wel door hem op te laden aan een laadpaal. Hoe dat werkt? Je ziet en leest het hier!

Met een Volkswagen e-Golf rijden? Simpel! 😄

De e-Golf is een volledig elektrische wagen met een automatische versnellingsbak. De kans is groot dat je hier nog geen ervaring mee hebt. Moeilijk is het niet, maar je moet wel weten hoe het werkt. Met deze tips en tricks lukt het je ongetwijfeld!

Hoe start je met Poppy? 🤔

Het autodeelplatform Poppy is gelanceerd! Je kan nu de mobiele applicatie downloaden en je eerste rit starten. Je kan kiezen tussen 350 milieuvriendelijke wagens verdeeld over heel Antwerpen. Hoe je ermee start? Dat lees je hier!

Jouw Poppy, jouw vrijheid
Registreer je nu